Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Giresunspor Başkanı Nahid Yamak: Umut'tan tek kuruş kazanmadık!

Giresunspor Başkanı Nahid Yamak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yamak, kulübün birçok engelle karşı karşıya kaldığını ve sürekli olarak ödeme bedellriyle uğraştığını açıkladı. Nahid Yamak, aynız zamanda Umut Nayır transferiyle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Giresunspor Başkanı Nahid Yamak: Umut'tan tek kuruş kazanmadık!

Giresunspor Başkanı Nahid Yamak, bugün Çotanak Spor Kompleksi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda kamuoyunda merak edilen ve cevaplarının arandığı bazı konulara açıklık getirmek için bu toplantıyı düzenlendiğini söyleyen başkan Yamak, “Sanıyorum tüm kamuoyunun merak ettiği en önemli konu Giresunspor’un neden bu halde olduğuyla ilgili. Giresunspor neden bu halde sorusunun cevabını sizlere anlatayım diyerek şunları kaydetti;

Göreve geldiğimiz günden bu güne önümüze koyulan engellerle, bitirilen kaynaklarla her gün gelen yeni bir icra dosyası ile oyuncu fesihleri ile, kulüpte kaydı olmayan ödeme belgeleriyle uğraştığımız ve uğraşmaya devam ettiğimiz 1 yılı geride bıraktık. Burada yapılmış olan yolsuzluklar ahlaklı, dürüst, erdemli ve biraz olsun aile terbiyesi almış insanların yapacağı şeyler değildir. Gördüklerimiz tamamen nitelikli dolandırıcılık kapsamına giren olaylardır. Bu yapılan usulsüzlükleri mahkeme aşamasının başlamasıyla birlikte idari para cezaları ile sabit görülmüş, asliye hukuk mahkemesinde görülen Giresunspor yolsuzluk ve usulsüzlük dosyası adli makamların talebi ile ağır ceza mahkemesine taşınmıştır. Bu da durumun ciddiyetini gözler önüne seren başka bir detaydır. Burada yaşananlara usulsüzlüklere yardımcı olanlar, bunları sosyal medyada savunanlar, bu takımın yok olması ile karı karşıya kalmasına çanak tutan herkes benim nezdimde suçludur. Nasıl biz hiç kimseden korkmadan çekinmeden yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte tüm bu yolsuzluk dosyalarının üzerine gittiysek tüm camiamızın ve Giresunspor sevenlerin bu konuda bizimle birlikte olup Giresunspor’un haklarını savunma mücadelesini birlikte vermek istiyoruz. Bunlara cevap vermeyen de bunlardan korkanda dilsiz şeytandır. Sizlere bu durumu örneklerle açıklayayım.” 

UMUT NAYİR TRANSFERİNDE TEK KURUŞ KAZANMADIK 

Giresunspor kulübünde gerçekleşen oyuncu transferi ile ilgili  usulsüzlük iddialarına açıklık getiren Başkan Nahid R. Yamak, Eyüpspor başkanı Murat Özkaya ile Giresunspor Eski başkanı Hakan Karaahmet arasında çek alışverişinden Giersunspor kulübünün 4 Milyon 500 bin Tl’Lik zarara uğratıldığını söyleyerek şunları aktardı.

“Giresunspor Kulübünde akıllara durgunluk veren bir Umut Nayir transferi konusu var. Bu konuda Giresunspor kulübünün kasasına 1 kuruş dahi girmemiştir. Söz konusu bu transfer sürecine ilişkin Giresunspor kulübüne 1 kuruş dahi girmemesine rağmen Giresunspor eski başkanına Eyüpspor kulüp başkanı tarafından imzalanan 4 Milyon 500 Bin TL’lik bir çek teslim ediliyor. Bu çekin teslim edildiği tarih Umut Nayir’in transfer dönemi ile örtüşüyor. Eyüpspor başkanı ile konuyu konuştuğumda bana oyuncu karşılığı bu ödemeyi yaptığını söyledi. Bu konuşmanın ardından Giresunspor eski başkanı ile konuyu görüştüğümde ise “ O benim bileceğim iş” diyerek konuyu geçiştirdi.  Kimse bana bu çekin ticari faaliyetler sonucu kesilmiş bir çek olduğunu anlatmasın. Ayrıca bu görüntüsünü ele geçirdiğimiz çeklerden sadece bir tanesi iddiaya göre bu çekin haricinde de başka bir ödeme yapıldığına dair bilgi mevcut. Buna ek olarak aynı dönemde Bandırmaspor’a transferi gerçekleşen Sergen Piçinciol rakam ise hiç bilinmiyor.” 

PRİMLER VE DİĞER ZARARLAR

Giresunspor'un prim giderleri ve usulsüz harcamalarıyla ilgili de konuşan Yamak,“Diğer bir konuda arkadaşlar kulübün prim giderleri adı altında yapılan usulsüz harcamalardır. İmzasız gider makbuzları ile  yaklaşık olarak bu tutar 12.925.000,00 Türk Lirası civarında rakamlara tekabül etmektedir ve bu konuda savcılıktaki dava dosyalarında bulunmaktadır. Bu paralar birilerinin cebine girmiştir. Bu tutar yaklaşık olarak o günün kuru ile 1 milyon Euro’ya denk gelmektedir.”   

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

Nahid Yamak Giresunspor Umut Nayir