Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Messi sahaya çıkmayınca Çin - Arjantin maçı iptal oldu

Çin, Messi’nin Hong Kong maçını kaçırmasına tepki olarak Arjantin ile dostluk maçlarını iptal etti

Messi sahaya çıkmayınca Çin - Arjantin maçı iptal oldu

Çin futbol otoriteleri, Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin, kulübü Inter Miami'nin Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde oynadığı özel maçta sahaya çıkmamasının ardından Arjantin Milli Takımı'nın gelecek ay Çin'de oynaması planlanan dostluk maçlarını iptal etti.

Arjantin'in, Nijerya ile 18 Mart'ta Cıciang eyaletinin Hangcou şehrinde ve 26 Mart'ta Fildişi Sahili ile başkent Pekin'de oynamayı planladığı iki dostluk maçının iptal edildiği bildirildi.

Hangcou Spor Dairesi, Arjantin ile Nijerya arasındaki dostluk maçının iptal ederken, Pekin Futbol Federasyonu da Arjantin ile Fildişi Sahili arasındaki dostluk maçını organize etmeyeceklerini duyurdu.

Pekin Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, "Pekin, şu anda Lionel Messi'nin yer alacağı bir maçı organize etmeyi planlamamaktadır" ifadesine yer verildi.

Messi'nin, Inter Miami'nin 4 Şubat'ta Hong Kong Bölge Takımı ile oynadığı özel maçta sakatlığı gerekçe gösterilerek sahaya çıkarılmaması, Çin'de tepkilere yol açmıştı. Yıldız futbolcunun, birkaç gün sonra, 7 Şubat'ta, Inter Miami'nin Japonya'da Vissel Kobe ile oynadığı özel maçta 30 dakika forma giymesinin ardından, Çin'deki tepkiler artmıştı.

Hong Kong'daki maçı organize eden şirket, tepkilerin ardından seyircilere bilet paralarının yarısını geri ödeneceğini açıklamıştı.


Haber Kaynağı : AA

Arjantin Hong Kong Inter Miami Japonya Lionel Messi Çin