Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6648
Dolar
Arrow
33,9136
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6300
Altın
Arrow
2790,0000
BIST
Arrow
9.685

Muslera’nın tekmesi o ödülü tartışmaya açtı: ‘Türkiye’de ödül Avrupa’da kırmızı’

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Young Boys'a 1-0 yenilerek turnuvaya veda etti. Maçta, Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, rakip oyuncu Virginius'a gol sonrası yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gördü. Muslera'nın bu etik dışı davranışı sosyal medyada tepki toplarken, geçen yıl aldığı Fair Play ödülü de yeniden tartışma konusu oldu.

Muslera’nın tekmesi o ödülü tartışmaya açtı: ‘Türkiye’de ödül Avrupa’da kırmızı’

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Galatasaray sahasında İsviçre temsilcisi Young Boys'u ağırladı. İlk maçı deplasmanda 3-2 kaybeden Galatasaray, ikinci maçı da 1-0 kaybederek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Young Boys'a galibiyeti getiren golü 87. dakikada Virginius kaydetti.

Bununla birlikte Galatasaray'ın tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera yenilen golden sonra Virginius'a yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gördü.

Söz konusu o an, maçın yayınlandığı TRT ekranlarına yansımasa da tribünden çekilen videolarda Muslera'nın, gol sevinci yaşamak için takım arkadaşlarına koşan Virginius'a tekme atarak düşürdüğü görüldü. Muslera'nın o hareketi sonrasında ise Young Boys ve Galatasaraylı futbolcular arasında arbede çıktı. Norveçli hakem Espen Eskas da Muslera'ya kırmızı kartını gösterdi.

Uruguaylı kalecinin etik dışı hareketi sosyal medyada da çok konuşuldu. Birçok Galatasaraylı taraftar da Muslera'nın gol sevinci yaşayan rakip oyuncuya bu hareketini onaylamayarak tepki gösterdi. 

EN CENTİLMEN FUTBOLCU SEÇİLMİŞTİ

Bununla birlikte geçtiğimiz sene TFF tarafından düzenlenen Fair Play Ödülleri'nden birine Muslera'nın layık görülmesi de sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Şampiyonlar Ligi'nde gol sevinci yaşayan rakibine "tekme" atarak düşüren Muslera'nın TFF tarafından "En Centilmen Sporcu" seçilmesi de tartışmaları beraberinde getirdi.

TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu'nun yaptığı değerlendirmeler sonucunda Muslera'nın ödüle layık görülme gerekçesi şu şekildeydi:

En Centilmen Futbolcu: Fernando Muslera (Galatasaray)

Gerekçe: Rakibe duyduğu saygı, maçlardan sonra rakip kalecileri tebrik etmesi, gerekirse teselli etmesi ve tüm Futbol yaşamı boyunca sergilediği Fair Play değerlerine uygun, örnek oluşturacak genel yaklaşımları nedeni ile ödüle oy birliği ile layık bulunmuştur.



Haber Kaynağı : 12punto

Galatasaray Şampiyonlar Ligi Young Boys Fernando Muslera Muslera