Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Osman Aşkın Bak 'Hesap verecekler' demişti: Altın madalyasız olimpiyatların ardından spor federasyonlarında seçim süreci başladı

Altın madalyasız kapatılan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın geride kalmasıyla birlikte spor federasyonlarında seçim süreci başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, olimpiyat sonuçlarına ilişkin federasyonlarını hedef alarak "Bunun hesabını verecekler" demişti. 59 spor federasyonu, Paris 2024'ün sona erdiği 11 Ağustos'tan itibaren 3 ay içinde olağan seçimli genel kurullarını yapacak.

Osman Aşkın Bak 'Hesap verecekler' demişti: Altın madalyasız olimpiyatların ardından spor federasyonlarında seçim süreci başladı

Türkiye, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda 8 madalya kazanarak dev etkinliği 64. sırada tamamladı. Sonuçlar hayal kırıklığı yaratırken, 40 yıl sonra ilk kez olimpiyatlardan altın madalya gelmedi.

Olimpiyat sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada sorumluluk almayıp ilgili spor branşlarının federasyonlarını hedef alan Gençlik ve spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Devlet, imkan sağlar. Biz, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak spor federasyonlarımıza en üst düzey imkanları sunduk. Sağladığımız bu imkanlar, dünyanın pek çok ülkesinde yok. Bunu sadece biz değil uluslararası tüm spor kamuoyu söylüyor. Buna rağmen; bu imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar bunun hesabını verecektir." ifadelerini kullanmıştı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın sona ermesiyle spor federasyonlarında seçim süreci başladı.

Yasaya göre, olimpiyat oyunları bittikten sonra 3 ay içinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı spor federasyonlarının, olağan seçimli genel kurulunu yapması gerekiyor.

Kış sporlarında faaliyet gösteren Türkiye Kayak Federasyonu, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu, Türkiye Buz Pateni Federasyonu ve Türkiye Curling Federasyonunun dışındaki 59 spor federasyonu, seçimlerini 3 ay içinde gerçekleştirecek.

Resmi 3 aylık süreç Paris 2024'ün sona erdiği 11 Ağustos tarihinden itibaren başladı.

Bazı federasyonlar seçim tarihlerini açıklarken, henüz seçim tarihi belli olmayan federasyonların ise takvimini kısa sürede açıklaması gerekiyor.


Haber Kaynağı : AA

İlgili Haberler

Gençlik ve Spor Bakanlığı Federasyon Olağan Seçimli Genel Kurulu Osman Aşkın Bak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları