Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Rıdvan Dilmen'den şampiyonluk yarışı yorumu: Bu senaryoda lig yüzde 95 biter

Fenerbahçe-Beşiktaş maçını değerlendiren yorumcu Rıdvan Dilmen, Sarı-Lacivertliler'in golcüsü Batshuayi hakkında "Batshuayi, sokak kedisi gibi aranmasıyla kendi becerisiyle bir gol attı" yorumunu yaptı. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışına değinen Dilmen, "Gerçekçi olmak gerekirse Fenerbahçe, Konyaspor ve Kayserispor'u yenmiş olsa dahi Galatasaray, Sivasspor ve Karagümrük maçlarını kazandığı senaryoda %95 lig biter" ifadelerini kullandı.

Rıdvan Dilmen'den şampiyonluk yarışı yorumu: Bu senaryoda lig yüzde 95 biter

Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı ağırladı.

Sarı-Lacivertliler Michy Batshuayi ve İrfan Can Kahveci'nin golleriyle ezeli rakibini 2-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın tek golünü Cenk Tosun kaydederken, Siyah-Beyazlılar'da Al-Musrati 25. dakikada direkt kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Yorumcu Rıdvan Dilmen, TV8.5'taki %100 Futbol programında derbiyi değerlendirdi.

Dilmen, hem Fenerbahçe'nin, Beşiktaş karşısındaki performansından hem de şampiyonluk yarışından bahsetti.

İşte Rıdvan Dilmen'in Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi ve şampiyonluk yarışına ilişkin yorumları...

"GALATASARAY VE FENERBAHÇE'NİN BİR ORTAK ÖZELLİĞİ VAR"

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın ortak özelliğinden bahseden Dilmen, "Fenerbahçe takımı klasik kadrosu ile maça çıktı. Fred takviyeli 4-3-3 gibi oynayarak ilk 30 dakika çok baskılı oynadılar. Bunu hep kafamıza sokmamız lazım. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bir ortak özelliği var. Top rakipteyken iyilerse kazanıyorlar. Önemli olan top bendeyken değil. Zaten yetenekli isimleri var." ifadelerini kullandı.

Rıdvan Dilmen, sözlerine şöyle devam etti:

"Dün 'Galatasaray'ın tek santraforla lider olmasına, Fenerbahçe çok önemli 2 santrforla cevap veremiyor' dedik. 'Batshuayi ile oynasan sürpriz olur mu?' dedik, bugün oynuyor. Fenerbahçe'nin Batshuayi hariç ideal kadrosu da bu ama bugünlere bu kadro ile çıkabilmenin avantajını, Avrupa'da Olympiakos'a elenmesiyle dezavantaj olarak yaşadı Fenerbahçe."

RIDVAN DİLMEN ŞAMPİYONLUK YARIŞI İÇİN NE DEDİ?

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışını da değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Gerçekçi olmak gerekirse Fenerbahçe, Konyaspor ve Kayserispor'u yenmiş olsa dahi Galatasaray, Sivasspor ve Karagümrük maçlarını kazandığı senaryoda %95 lig biter. O yüzden Sivasspor ve Karagümrük maçlarını sezonun maçları olarak değerlendirdiklerini görüyorum Galatasaray'ın. Dolayısıyla ligin bitmesine bence 2 hafta kaldı. Okan hocanın kafasında şu var: 'Ben ikide iki yaparsam, kazandığım takdirde bizim stada 4 puan önde çıkayım' diyor." yorumunda bulundu.

BATSHUAYİ VE İRFAN CAN'A AYRI PARANTEZ

Sarı-Lacivertli takımın, Beşiktaş karşısındaki 2 golünü kaydeden Michy Batshuayi ve İrfan Can Kahveci'den övgüyle bahseden Dilmen, "Fenerbahçe bugün şampiyonluk yarışında ise 2 oyuncu sayesinde: birisi tartışmasız İrfan Can'dır, İkincisi de Batshuayi'dir. Batshuayi oyuna girdi 3-2, oyuna girdi 1-0, İrfan Can oyuna girdi 1-0... Bunlar skor golleri attılar hep. Fenerbahçe için fark 4 puanda kaldıysa, 8-10 değilse sebebi bu iki futbolcudur." dedi.

Dilmen, Sarı-Lacivertliler'de sezonun büyük bir kısmını yedek kulübesinde geçiren Batshuayi hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

"Batshuayi, sokak kedisi gibi aranmasıyla kendi becerisiyle bir gol attı. Bu gol zaten maçı koparttı" diyen Dilmen, "Maçın özeti bu. Ev kedisi gibi bir oyuncu değil. Batshuayi sokak kedisi, rızkını arayan bir oyuncu." ifadelerini kullandı.

Ünlü yorumcu Beşiktaş'ın oyunu hakkında da şöyle konuştu;

"BEŞİKTAŞ PRES BİLE YEMEDİ"

"Beşiktaş 10 kişi olmasına rağmen gayet iyi oynadı. Gedson Fernandes koşu rekoru kırmış olabilir.

"GÜZEL BİR OYUN ORTAYA KOYDULAR"

Beşiktaş adına yakışır bir şekilde oynadı. Fenerbahçe'ye karşı gayet güzel bir oyun ortaya koydular."


Haber Kaynağı : 12punto

Beşiktaş Fenerbahçe Rıdvan Dilmen Galatasaray