Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Rıdvan Dilmen'den yeni yabancı kuralı iddiası! Sayıyı açıkladı

Süper Lig için gündeme gelen play-off sistemiyle ilgili konuşan spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Türkiye Kupası ve yeni yabancı kuralının ayrıntıları hakkında da açıklamalar yaptı.

Rıdvan Dilmen'den yeni yabancı kuralı iddiası! Sayıyı açıkladı

Eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, gelecek sezon Süper Lig'de uygulanması gündeme gelen play-off sistemiyle ilgili konuştu.

"PLAY-OFF SİSTEMİ ASKIYA ALINDI"

TV8,5'ta konuşan Dilmen, play-off sisteminin askıya alındığını söyledi. Ünlü yorumcunun bu ifadesi sonrası söze giren Murat Kosova, "O toplantıda kulüplerin neredeyse tamamı istemediğini söyledi" dedi.

TÜRKİYE KUPASI'NIN YENİ FORMATI

Dilmen, Türkiye Kupası için planlanan yeni formatla ilgili "Kupa maçlarında bir ton takım var. Şimdi burada da sayıyı düşürüyorlar. Takım sayısını 24'e düşürüyorlarmış. Daha iyi" ifadelerini kullandı.

Türkiye Kupası'nda grup sistemine geçileceğini aktaran Dilmen, "6 tane 4 takımlı gruplar. Grupta 3 maç oynayacaklar. Sonra da çeyrek final, yarı final ve final." dedi.

YENİ YABANCI KURALI

Öte yandan Rıdvan Dilmen, uygulanması planlanan yeni yabancı kuralına da değindi. Dilmen yabancı sayısının 12 olacağını kaydetti.

Ünlü yorumcu, yabancı kuralıyla ilgili şöyle konuştu:

"Yabancıyla ilgili düşündükleri, kulüplerin de muhtemelen okeyledikleri bence çok sağlıklı bir karar. 12 yabancı, 30 kişilik kadro 26 kişi olacak ama 12 yabancı. İster 11 tane oynat, ister 5 tane oynat. Bence ekonomik olarak da fena değil. 21 yaş altı 3 tane yerli alabilirsiniz 26'ya ek olarak da..."


Haber Kaynağı : 12punto

Rıdvan Dilmen Play-Off Süper Lig yabancı kuralı