Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sırbistan'dan UEFA'ya başvuru: Turnuvadan çekilebiliriz

EURO 2024 turnuvasında 19 Haziran'da oynanan Hırvatistan-Arnavutluk maçı 2-2 beraberlik ile sonuçlanmıştı. Volksparkstadion'da gerçekleşen karşılaşma esnasında Sırbistan aleyhine yapılan tezahüratlar sonucu Sırp ekip, UEFA'ya başvuruda bulundu. Sırpların aleyhine tribünlerde, "Sırpları, öldürün, öldürün, öldürün" sloganları kullanıldı. Sırbistan Futbol Federasyonu konu ile alakalı şikayette bulundu.

Sırbistan'dan UEFA'ya başvuru: Turnuvadan çekilebiliriz

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda grup maçlarında heyecan sürüyor. Euro 2024 B Grubu ikinci maçında Hırvatistan ile Arnavutluk, Hamburg'daki Volksparkstadion'da karşı karşıya geldi. Müthiş bir mücadeleye sahne olan karşılaşma 2-2 sona erdi. 

Bu maçta her iki takım taraftarları da Sırbistan aleyhine; 'Sırpları öldürün, öldürün, öldürün' şeklinde bağırdı. Ekranlara da net bir şekilde yansıyan bu tezahüratlardan sonra Sırbistan Futbol Federasyonu harekete geçti.

Sırbistan Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Jovan Surbatovic, "Yaşananlar skandaldır ve UEFA'dan, turnuvaya devam etmeme pahasına da olsa yaptırım talep edeceğiz. Cezalandırılacaklarından eminiz, çünkü Arnavutluk'tan sözde gazetecinin şampiyonadan çıkarılması için yaptığımız çağrıya zaten yanıt verdiler" ifadelerini kullandı.

ARNAVUT GAZETECİ TURNUVADAN MEN EDİLMİŞTİ

Sırbistan ve İngiltere'nin oynadığı hazırlık maçı esnasında bir gazetecinin canlı yayınında taraftarlara doğru Arnanvutluğun simgesi olan "kartal" işareti yapması da tepki çekmişti. Artmotion kanalında çalışan Arlind Sadiku "görevini kötüye kullandığı" gerekçesi ile turnuvanın geri kalanından men edilmişti. 


Haber Kaynağı : 12punto

Sırbistan arnavutluk Hırvatistan EURO 2024