Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tadic'e kırmızı kart çıkmalı mıydı? Fenerbahçe'nin penaltısı doğru karar mı? Eski hakemler Trio'da yorumladı...

Yayıncı kuruluş beIN Sports’ta yayınlanan Trio programında eski hakemler Fenerbahçe'nin Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldığı maçtaki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi.

Tadic'e kırmızı kart çıkmalı mıydı? Fenerbahçe'nin penaltısı doğru karar mı? Eski hakemler Trio'da yorumladı...

Fenerbahçe Süper Lig'in 25. haftasında sahasında Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Bu sonuçla birlikte Sarı-Lacivertliler zirve yolunda puan kaybederek liderliği Galatasaray'a kaptırdı.

GALATASARAY'DAN HAKEM TEPKİSİ

Maçın bitiş düdüğünden kısa bir süre sonra Galatasaray, hakem kararlarına ilişkin kısa bir açıklama yayımladı.

Sarı-Kırmızılar'ın resmi hesabından yapılan açıklamada "Kırmızı kartlara kör bir hakem, komik bir penaltı… Skandal hakem kararlarıyla şampiyonluğu emeklilik ikramiyesi olarak verme operasyonunuz gerçekleşmeyecek, baskıya boyun eğenlere rağmen hak eden kazanacak!" ifadelerine yer verildi.

FENERBAHÇE'DEN JET YANIT

Galatasaray'ın bu açıklamasına Fenerbahçe'den cevap gecikmedi. Galatasaray'ın paylaşımını alıntılayan Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise "Kör hakemleri, komik penaltıları, yıllarca konuşulan skandal hakem kararlarını ve tiyatro maçları en iyi bilen; kurgu şampiyonluklarıyla futbol tarihine kazınan, dualarla himmetlerle ayağa kaldırılan kulübe notumuz;  “Kişi kendinden bilir işi…” Bu sezon saha içi saha dışı kurgularınız tutmayacak;  algı, manipülasyon ve yalanlar değil hak eden kazanacak, FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLACAK" ifadeleri kullandı.

İki kulüp arasında hakem polemiği yaşanırken, eski hakemler Trio programında Fenerbahçe - Alanyaspor maçının tartışmalı pozisyonlarını yorumladı.

42. DAKİKADA TADİC'İN RAKİBİNE MÜDAHALESİNDE KARTIN RENGİ DOĞRU MU?

Bülent Yıldırım: Oyuncunun niyeti, hızı, şiddet ve yoğunluğu, temas noktası. Olaya fotoğraftan bakarsak kırmızı kart. Ciddi faullü oyuna benziyor. Akademik ve teorik olarak, en temel nokta Richard'ın ayağı yerdeyken Tadic basmıyor. Richard'ın ayağı kramponun altına geliyor. İki oyuncu aktif olarak akıyor. Tadic durup dururken bassa tartışmasız kırmızı kart. Biraz kaza biraz oyun gereği. Diz kırık. Hız şiddet düşük. Karambolün içinde bir pozisyon. Kazara bir temas. Sınırda bir durum. Hakemin sarı kartı doğru. VAR, tek bir kriterde dahi soru işareti olsa karışmaz. Sarı kart yeterli.

Bahattin Duran: Bülent Yıldırım çok güzel anlattı. Richard'ın ayağı duruyor da Tadic basıyor değil. Tadic topla oynuyor, Richard'ın da ayağı geliyor. Tadic, temastan sonra basmadan sonra güç transferi yapsaydı kırmızı derdim. Hakem kırmızı kart gösterseydi kabul ederdim ama sarı karta daha yakınım. Hakemin kararına kabulüm. Tadic basmayı anlayınca hemen ayağını geri çekiyor.

Deniz Çoban: Tadic'in dizi bükülü ve bükülü kalıyor. Bastığını anlayınca diğer ayağını yere basıp ağırlığını oraya veriyor. Kırmızı kartta acımasızlık, gaddarlık, yaralayıcılık vardır. Yoğunluğu önemlidir. Yoğunluk sınırda. Sarı karta daha fazla yakınım.

45+’ DAKİKADA CENGİZ ÜNDER'İN MÜDAHALESİ İKİNCİ SARI KART GEREKTİRİYOR MUYDU?

Bülent Yıldırım: Sarı kartı var. Taç beklentisi var, karambol pozisyon. Allah aşkına Cengiz milli futbolcumuz, sevdiğimiz kardeşimiz. Top zeminde, o kolun orada ne işi var. Sportmenliğe aykırı. Tespit edilmeliydi. İkinci sarı çıkmalıydı

Deniz Çoban: Cengiz'in hareketini görmediği için hakem taç kararı veriyor. Tartışmasız sarı kart!

Bahattin Duran: Cengiz’in eli orada hiç olmamalıydı. Eli rakibin yüzüne temas ediyor. Cengiz'in ikinci sarı kartı görmesi lazımdı.

46. DAKİKADA FENERBAHÇE LEHİNE VERİLEN PENALTIDA HAKEMİN KARARI DOĞRU MU?

Bahattin Duran: Augusto, Djiku'ya faul yapıyor diyor hakem. Augusto'nun hafif bele teması var mı, var. Augusto'nun elini belde hisseden Djiku kendini bıraktı. Çağdaş Altay da muhtemelen eli gördü. Tutma hareketine bence penaltı çaldı. Augusto bence refakat etti. Eli bele koydu ve çekti. Djiku çok kolay bıraktı. Bu pozisyon penaltı değil. VAR bile karışabilir. Çok kolay bir temas. Faul diyorsanız topsuz alanda ve bu nedenle ikinci sarı kart verilmeli. Ancak, pozisyon penaltı değil. UEFA ise VAR'lara bu tür pozisyonlara karışmayın diyor.

Bülent Yıldırım: Bahattin çok detaylı işaret etti. Paralelinde düşünüyorum. Hakem bulunduğu açıdan eli gördüğü anda ihlal düşündü. Augusto dikkatsiz davrandı. Etkili bir çekme tutma yok. Bu penaltı değil. Hakemi de eleştireceğim temel nokta, eğer tutma, bele sarılma olduğunu düşünüyorsanız ikinci sarı kartla ihraç etmelisiniz.

Deniz Çoban: Hakem, tuttu indirdi görmüş. Sarı kartı var Augusto'nun. Penaltı değil ama penaltıyı vermesinden daha çok penaltıyı veriyorsanız ikinci sarı kartı neden vermiyorsunuz? Bunu sormak lazım.

(Görüntüler beINSports'tan alınmıştır)


Haber Kaynağı : 12punto

Cengiz Ünder Fenerbahçe Hakem Alanyaspor