Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
9.002

Türk futbolunda tarihi gün: TFF Başkanlık seçiminde kazanan İbrahim Hacıosmanoğlu oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, bugün Ankara'da gerçekleştirildi. Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu arasında geçen yarışın kazananı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu.

Türk futbolunda tarihi gün: TFF Başkanlık seçiminde kazanan İbrahim Hacıosmanoğlu oldu

Spor kamuoyunun merakla beklediği Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı bugün Ankara'daki  JW Marriott Hotel'de yapıldı.

Saat 11.00'de başlayan genel kurulda 321 delege oy kullandı. TFF seçiminde oy sayımına geçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Ankara'da gerçekleşen Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul toplantısı, 261 delegenin imzasıyla açıldı.

SANDIKLARDAN SONUÇLAR GELDİ

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul'da oy verme işlemi sona erdi. 

TFF Başkanlık Seçimi sandık sonuçları:

281 delege tarafından kullanılan oyun 134’ünü İbrahim Hacıosmanoğlu, 129’unu Mehmet Büyükekşi alırken 18 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuçla İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF’nin yeni başkanı oldu.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu asil listesi şöyle:

Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan.

ERDOĞAN'DAN TFF BAŞKANI HACIOSMANOĞLU'NA TEBRİK

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu’nu tebrik etti.

Erdoğan, bugün yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda TFF Başkanı olarak seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu’nu tebrik etti. Hacıosmanoğlu ve yeni yönetim kuruluna başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk futbolu ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Çok teşekkür ediyorum. Ben kazanmadım, Türk futbolu kazandı.

"YARINDAN TEZİ YOK İSTİFALARINI MAKAMA SUNSUNLAR"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Buradan federasyonun kurullarına çağrı yapıyorum. Biz oradaysak ona göre hareket edecekler ama etik olanı seçilen başkan ve yönetimin önünü açmak. Buradan kamuoyu adına talebim yarından tezi yok istifalarını makama sunsunlar” dedi.

TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda Hacıosmanoğlu, genel kurulda seçim gündeminin tamamlanmasının ardından teşekkür konuşması gerçekleştirdi. 

Kazananın kendisinin değil Türk futbolu olduğunu dile getiren Hacıosmanoğlu, “Allah başarılı olmayı nasip etsin. Federasyon seçimlerinde algı yönetmeye çalışan kraldan daha çok kralcılar var. Siz iradeli olursanız insanlar sizin iradenize saygı duyar. Bu kraldan çok kralcılar her zaman Türk futbolunu yönetmeye çalıştılar ama iyi iş olduğunda kendilerine yazdırdılar, kötü bir şey olduğunda Cumhurbaşkanımıza yazdırdılar. Biz Türk futbolunu, adaletli ve ahlaklı yöneteceğiz. İlk teşekkürümü Cumhurbaşkanımıza yapıyorum. Adaylar Cumhurbaşkanı baskısıyla çekiliyor dendi.

Ben Cumhurbaşkanımız ile dost olmanın şerefini, gururunu taşıyorum. Bana söyleyen herkese de şunu söyledim; Sayın Cumhurbaşkanımız yarın iktidardan da düşse benim abim olarak her zaman yanımda olur. Böyle bir konu olmuş olsa beni arardı ‘İbrahim ne yapıyorsun’ diye söylerdi.

Onun için Cumhurbaşkanımızın hakkını ona teslim edelim. Onu kullananların, onu zor durumda bırakanların bugün futbolun dışına, futbol ailesiyle beraber attığımız için bu konuda bize destek veren sağduyulu delegelerimize şükranlarımı sunuyorum. Biz çocukken maçları seyrederken Avrupa takımlarının oynadığı işte tribünlerine zeminlerine hayran kalıyorduk. Cumhurbaşkanımız futbolu seven birisi futbolda da bu ülkeye çığır açtırdı” diye konuştu.

Futbolun özelliklerini, kardeşliği, barışı sağlamak için yola çıktıklarını belirten Hacıosmanoğlu şu ifadeleri kullandı:

“O sözü verdik. Yükümüz çok ağır. Cenabı Allah bu yolda beni ve arkadaşlarımı, bütün federasyonun kurullarını mahcup etmesin. Elbette burada seçim yapıldı, yönetim seçildi, denetleme seçildi, başkan seçildi. Ben buradan federasyonun kurullarına çağrı yapıyorum. Elbette at sahibine göre kişner. Biz oradaysak ona göre hareket edecekler ama etik olanı seçilen başkan ve yönetimin önünü açmak buradan kamuoyu adına talebim yarından tezi yok istifalarını makama sunsunlar.”

"GİZLİ KAHRAMANLAR DA VAR"

Son bir aydır yoğun tempoda çalıştıklarını aktaran Hacıosmanoğlu, “Bu yorgunluk Türk futbolunu güzel yarınlara taşımasına vesile olur. Teşekkür edeceğimiz çok insan var. Zaferler kolay kazanılmıyor. Bunların arkasında gizli kahramanlar da var. Onlara da çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÖNCE İBRA VE BÜTÇE OYLAMASI SONRA DA BAŞKANLIK SEÇİMİ

1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihlerini kapsayan dönemin hesap ve faaliyetlerinin ibraya sunulacağı genel kurulda ayrıca 1 Haziran 2024 ile 31 Mayıs 2025 dönemini kapsayan bütçe de onaya sunuldu. İbra ve bütçe oylamasının ardından başkanlık seçimi yapıldı.

SALONDA BOMBA ARAMASI YAPILDI

Halk TV’den Ali Yağız Baltacı’nın aktardığına göre, genel kurulun yapılacağı salonda bomba araması yapıldı. Yetkililer, ihbar üzerine değil rutin bir arama olduğunu söyledi.

TFF'nin olağan seçimli mali genel kurulu 261 delegenin imzasıyla açıldı. Kongrede salt çoğunluğun sağlanabilmesi için 161 delegenin katılımı gerekiyordu. Genel kurula 274 delege katıldı.

DİVAN BAŞKANI BELLİ OLDU

TFF genel kurulunda divan başkanı için oylama yapıldı.

Mehmet Baykan ve Murat Sancak aday gösterildi. Mehmet Baykan 146 oy alarak divan kurulu başkanı, Cantürk Alagöz başkan vekili seçildi. Murat Sancak ise 84 oy aldı.

Baykan’ın ismini mevcut TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi önermişti.

HACIOSMANOĞLU'NDAN AÇIKLAMALAR

Genel kurul öncesinde açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu, UEFA ve FIFA’nın Servet Yardımcı’nın açıklamalarının ardından ilk kez genel kurula gözlemci gönderdiğini belirterek, “Servet Yardımcı'nın çekilmesi ve yaptığı açıklama, dünya futbol kamuoyunda bizi çok zor durumda bıraktı. Herhalde UEFA ve FIFA ilk kez başkan yardımcılarını genel kurula gözlemci olarak gönderdi. Büyükekşi'ye aziz milletimize yakışır bir şekilde kongre olmasını söyledim. UEFA ve FIFA'ya demokratik seçim olduğunu göstermemiz gerektiğini ilettim. Kazanacağımı düşünüyorum, bunu görüyorum. Tek adaylı seçim olsaydı, UEFA ve FIFA devreye girerdi. Bu anlamda Türk futboluna hizmet ettiğimi düşünüyorum” diye konuştu.

KULÜP BAŞKANLARINA UYARI: BÜYÜKEKŞİ SEÇİLİRSE...

Genel kurulun ‘Türk milletine yakışır şekilde’ geçmesi temennisinde bulunan Hacıosmanoğlu, adaylık sürecine ilişkin ise şunları söyledi:

"Sayın Büyükekşi aday olmadan önce önemli kulüpler bir toplantıda başkan olmamı istedi. Hasan Arat da zamanında beni istedi. Ancak ben o dönem aday olmayı düşünmedim. Gelişmeler üzerine futbol ailesi yine aday olmamı istedi. Bu çarpık düzeni, kirli olan futbolu düzeltecek bir başkan adayı var. Büyükekşi'yi seçerlerse, gönülden bu işi yapan başkanlar artık bu işle uğraşmamalı. Bunu tüm başkanlara söyledim.”

ALİ KOÇ’A TEŞEKKÜR

Hacıosmanoğlu, “Türk futbolunu birlikte toparlayacağız” dediği açıklamasında, Ali Koç'a ve bütün başkanlara teşekkür ederim. Türk futbolunun sorunlarını hep beraber el ele vererek çözeriz. 'Bütün sorunları ben çözeceğim' derseniz, böyle dünyaya rezil olursunuz" dedi ve sözlerini noktaladı.

ALİ KOÇ: BASKI, TEHDİT RÜŞVET... BU SEÇİMDE HER ŞEY VAR!

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, genel kurulda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Habertürk’e konuşan Koç, bu seçimin Fenerbahçe için yok hükmünde olduğunu söyledi.

Ali Koç’un açıklamaları şöyle:

"Fenerbahçe Spor Kulübü için bu seçim yok hükmündedir!

Hakkımızı en üst mertebede arayacağız. UEFA ve FIFA'dan dört kişi var! Genelde bir kişi olurdu. İnşallah benim konuşmama kulak verirler! Çünkü bu iş böyle gitmez!

Delegelerin iradesi gasp edilmiştir. Bugün burada birini seçtirmek için delegelere baskı yapılmaktadır.

Baskı, tehdit, rüşvet... Bu seçimde her şey var!"

SÜLEYMAN HURMA: BU TABLODAN UTANMALIYIZ

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma "Türk futboluna hakim olmaya çalışan bir grup var. Bu tablodan utanmalıyız. Bizim tek bir şansımız kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi kurtarsın. Baskı var! Normal şartlarda Mehmet Büyükekşi bu salona seyirci olarak bile gelemez!" diye konuştu.

3 BAŞKAN ADAYININ BAŞVURUSU KABUL EDİLMİŞTİ

TFF, başkanlık seçimi için adaylık başvuru süresinin (11 Temmuz) tamamlanmasının ardından 12 Temmuz'da yaptığı açıklamada; mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başvurularının kabul edildiğini duyurmuştu.

SERVET YARDIMCI ÇEKİLMİŞTİ

10 Temmuz'da adaylık başvurusunun kabul edildiğini açıklayan Servet Yardımcı, 11 Temmuz'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada başkan adaylığından çekildiğini belirtmişti.

Söz konusu 3 adayın başkanlık seçimine girebilmesi için kongre günü Genel Kurul Divanı'na, delegelerin 5'te 1'inden (65 delege) alacakları ıslak imzalı destekleri sunmaları gerekiyor. Her delege bir başkan adayı için imza verebiliyor.

Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027'ye kadar görev yapacak.

BÜYÜKEKŞİ'NİN AÇIKLAMALARI

Sunumunu yapmak üzere kürsüye çıkan Mehmet Büyükekşi şunları söyledi:

Seçimlerin üzerinden hemen hemen 25 ay geçti. Türk futbolunun ihtiyacı olan en önemli şeyin güven olduğunu vurgulamıştım. Çünkü futbolun özünde sevgi ve tutku var.

A Milli takımımız 58. sıradaydı 26. sıraya geldik. Ben buradan hepinizi Türk Milli takımını alkışlamaya davet ediyorum.

C klasmandan B klasmana yükseldik.  

İnşallah Türk takımları Avrupa kupalarında başarılı olur. Ve inşallah o kupaları Türk takımları alır. Ülke puanına çok önemli katkılar sağladılar. UEFA'da 22. sıradan, 9. sıraya yükseldik. Bir sezonda en yüksek puan toplama rekorunu kulüplerimiz egale etti. Bu sene 5 takımla kupalara katılacağız ve inşallah ileriye gideceğiz.

İnşallah Türk takımları Avrupa kupalarında başarılı olur. Ve inşallah o kupaları Türk takımları alır. Ülke puanına çok önemli katkılar sağladılar. UEFA'da 22. sıradan, 9. sıraya yükseldik. Bir sezonda en yüksek puan toplama rekorunu kulüplerimiz egale etti. Bu sene 5 takımla kupalara katılacağız ve inşallah ileriye gideceğiz.

Hakem geliştirmek için 'Hakem Akademisi'ni kurduk. Hakem atamalarında dijital hakem atama sitemini getirdik. Mevcut sistemdeki adamcılığın önüne geçmeyi başardık. Avrupa'da İtalya'dan sonra ilk kez yarı otomatik ofsayt sistemini kullanan ülke olduk. İspanya'dan sonra Avrupa'da ilk kez VAR kayıtlarını açıklayan federasyon olduk. Yabancı VAR hakemlerinin ligde görev almasını sağladık.

Kulüplerimize gelir anlamında son 3 yılın en büyük katkısını sağladık. Yayıncı haklarını beIN Media Grup ile yaptığımız anlaşma sonucu 84 Milyon dolardan 214 Milyon dolara taşıdık. Süper Lig sponsorluk gelirlerini 786,9 Milyon TL'ye ulaştırdık ve rekor kırdık. Trednyol'u isim sponsoru yaptık, hakem formalarına sponsor aldık. Bu da bir ilk.

Deplasman yasağını kaldırdık. 2025-26'dan sonra kulüplere kendi biletlerini satma hakkı tanıdık. Türkiye Kupası'na yeni format getirdik ve geliri 3 kat arttırdık. Kadınlar Ligi'nin canlı yayınlanması için TRT ile anlaştık ve tarihte ilk defa maçlar düzenli yayınlanmaya başladı.

İMZA VEREN DELEGE SAYISI BELLİ OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ankara'da yapılan genel kurulunda başkanlığa aday olan Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun delegelerden topladığı imza sayıları ortaya çıktı. Mevcut başkan Büyükekşi'ye 183 destek imzası, Hacıosmanoğlu'na ise 95 destek imzasının bulunduğu belirtilirken, 23 delegenin iki adaya da imza atması sonucu, Mehmet Büyükekşi'nin imza sayısı 160, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun imza sayısı 72'de kaldı.

Böylece her iki aday da ıslak imzalı 65 delege oyunu aşmayı başardı.

FENERBAHÇE OTOBÜSÜNÜN KURŞUNLANDIĞINI HATIRLATTI

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü, her iki başkan adayını da sert sözlerle eleştirerek şunları söyledi:

Ne acı ki önümüze sunulan adaylardan bir tanesi, Galatasaray'ın tabiriyle, biz de katılıyoruz, tarihin en kötü yönetimi ve başkanı. Bir diğeri, Fenerbahçe otobüsü kurşunlandığı dönemde 'Öyle bir eylem yapacağız ki belki ben Trabzonspor Kulübü başkanlığına devam edemeyeceğim' diyen bir aday.

Siyasilerin kulüp başkanlarını ve belediye başkanlarını arayarak bağımsız olması gereken TFF seçimlerini nasıl etki yaptıklarını, bazı adayları talimatla geri çektiklerini gördük, yaşadık. Sayın Delegeler, Divan Kurulu'nda görevli arkadaşlarımız Sayın Milletvekilleri de siyasiler. Belediyeden arkadaş var, o da siyasi. Bunu nasıl kabul ediyorsunuz. Güçlük çekiyorum.

ALİ KOÇ'TAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Kongre'de 15 dakika konuşacağını açıklayarak şunları söyledi:

Burada 300 delege var ama kimsenin konuşmaya niyeti yok, heyecanı yok! Demek ki dertleri yok. Ben 15 dakika konuşacağım.

Hazır UEFA ve FIFA yetkilileri buradayken, altyapımızdan yetişen Merih Demiral'a verilen haksız cezayla ilgili konuşmak istiyorum. Türk devletlerinin tamamında sadece kendimizi ilgilendiren, hiçbir hakaret barındırmayan bir sembol yüzünden verilen ceza haksızdır.

Yönetim şekli toplumun hiçbir kesiminde kabul görmeyen, tarihin hiçbir sezonunda görüşmemiş skandalları tek sezonda yaşatan, hiçbir sorumluluk almayan, Fenerbahçe ve Beşiktaş stadyumlarına gelemeyen bir başkan olmanıza rağmen yine aday olarak çıkmanızı tebrik ederim! Helal olsun"

KOÇ İLE BÜYÜKEKŞİ ARASINDA GERGİNLİK

Ali Koç'un, "Onurlu, haysiyetli kimse; bu şekilde aday olmaz." sözlerine TFF Başkanı Büyükekşi, "Koskoca Fenerbahçe Başkanı böyle konuşamaz" diyerek yanıt verdi. Ali Koç ise "Son sözümü geri alıyorum. Ancak siz koskoca Fenerbahçe Başkanı ile ilgili devlet nezdinde yalan söylediniz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

FETÖ İLE MÜCADELE

Aday olma sürecinde, muhtemel adayların önünü kesme hamlelerinde klasik FETÖ modellemesi ve yöntemlerine tanık olduk.

Fenerbahçe'nin son 13 senede sadece bir kere şampiyon olmasının sebebi FETÖ ile verdiği mücadeledir."

Fenerbahçe, FETÖ'ya karşı isyan bayrağını açan ve ilk ses yükselten kulüp olmuştur. FETÖ hala Türk futbolunun içindedir ve giderek güçlenmektedir. Bugünkü TFF seçimlerine bu gözle bakmanızı tavsiye ederim.

BÜYÜKEKŞİ İBRA EDİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda Mehmet Büyükekşi ve kurulları, oy çokluğu ile ibra edildi.

BÜYÜKEKŞİ'NİN 8 EYLEM PLANI

TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi seçilmeleri halinde 8 eylem planını açıkladı:

- Kulüplerin Spor Toto ve iddaa gelirleri artacak. 

- Sponsorluk ve yayın gelirleri artmaya devam edecek.

- Teknik heyet ve futbolcuların Bağ-Kur'lu olması için Bakanlık ile görüşme yaptım. 

- Kulüp gelirlerini yükseltmeye devam edeceğiz. Seyahat ve konaklama için bir şirketle anlaşacağız.

- Oyuncu uygunluğu kuralını kulüplerimizin görüşlerine göre değerlendireceğiz.

- Türkiye Kupası'nın gelirlerini üç kat arttırdık. Süper Kupa'ya yeni format getirdik. 

- 2. Lig ve 3. Lig'de toplam 25-26 maçı her hafta TFF YouTube kanalından yayınlayacağız. 

- Dünya Kupası'nda inşallah milletimizi gururlandıracağız.

'PFDK SEVKİNİ KALDIRACAĞIM'

Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu ise şunları söyledi:

"Türk futbolunun sorunlarını biliyoruz. 'Cumhurbaşkanı karışıyor' diyorlar! Yancıların yaptıkları vardır ama Cumhurbaşkanı'na ne kadar yakın olduğumu herkes bilir ama bana en ufak bir ifadesi olmamıştır. Güzel statlarımız var ama içini ahlakla dolduramıyoruz. Neden? Türk futbolunu yönetecek irade ortada yok.

Adalet diyoruz ama bütün sorun adaletsizlikten çıkıyor. Büyükekşi 'Akademi kurduk, hakemleri yetiştirdik' dedi. Nasıl yetiştiler, ben anlamadım? Siz başkan olarak irade ortaya koyabiliyor musunuz? Mecnun başkan ile biz forma çıkardık, her takıma eşitiz. Bunu sağlamak zor değil! Ancak adalet sağlama niyetiniz yoksa, neden aday oluyorsunuz? Siz bir hafta birine, bir hafta birine yaranıyorsunuz. Siz böyle yaparsanız, alttakiler dağılır gider. 600 sene dünyayı yönettik, kendi evlatlarımıza güvenmiyoruz. Onca parayı yabancı hakeme veriyoruz!

Halil Umut Meler yumruk yedi ama EURO2024'te aslan gibi maç yönetti. Hakem insandır, hata yapabilir. Trabzonspor ile Diyarbakırspor oynuyorsa ve illa da bir taktir hakkın varsa o hakkı Diyarbakırspor'dan yana kullanacaksın. Haklının hakim olduğu ortamı yaratırsanız, hakemler performansını arttırır. İnsani hatayı da kulüp başkanından önce ben söyleyeceğim ve hakeme neden bu hatayı yaptığını soracağım.

Seçilirsem kulüp başkanlarının PFDK'ya sevkini kaldıracağım!

ALİ KOÇ'A TEŞEKKÜR ETTİ

Ali Koç'a konuşmalarından dolayı teşekkür ederim. Divan Başkanı'nın uyarısı sonrası bir sözünü geri aldı. 'Nasıl aday oluyorsunuz?' dedi, not aldım. Türkiye'de geçen sene rezil bir sezon yaşandı, daha önce hiç bu seviyede bir şey olmadı. Süper Kupa maçı için çay, çorba parasına iki güzide takımımızı Suudi Arabistan'a götürdük. Türkiye'nin 100. yılında... Kulüpleri mağdur ediyoruz, Türkiye'yi dünyaya rezil ediyoruz. En acısı da Ulus Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü tartışma konusu yapıyoruz! Bu TFF Başkanı'na yakışır mı? Ankara'da oynayalım, sonra da Atamızın huzuruna çıkalım diyemediniz mi ya?

Harika bir jenerasyon var, Avusturya maçından sonra final oynayacağımıza inandım. Ancak içeride karışıklık var. Sayın Başkan futbolcuları tokalaşarak maça yolluyordu sanırım. Her oyuncu değerlidir ama forvet başkadır. Cenk Tosun kardeşimiz ise önden değil, arkadan geçiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Ne var içinizde?

Milli Takım'ın başarısı veya başarısızlığı sorunları çözüyor. TFF Başkanı mı takımı şampiyon yapıyor? İspanya’nın başkanı yoktu, takım şampiyon oldu. Demek ki başkanla olunmuyor.

Bu düzeni değiştirecek bir kardeşinizim! Sizin tercihiniz ne olursa, saygı duyacağız. Alt ligler, Anadolu takımlarımız... Yine figüran olarak görev yapmak istemiyorsanız, adil bir ortam istiyorsanız bunları sağlayacak irade bizde var. Biz tarafsız bir yönetim olacağız. Eski defterleri kapattık. Bir adım atana, on adım atacağız. Şüpheniz olmasın.

TFF Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu da oy pusulasında beyaz zarfı seçtiğini belirterek, "Biz futbolda beyaz sayfa açmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Türk futbolunda bazı sorunlar olduğunu anlatan Hacıosmanoğlu, "İlk başta Türk futbolunun adil ve adaletli yönetime ihtiyacı var. Sorunları çözeceğiz ama federasyon olarak 'biz yaptık, oldu' ile değil. Amatörden başlayarak, Süper Lig'e kadar teknik ekipler oturacak ve konuşacak. Kulüplerin menfaatine olacak şekilde ortak noktada buluşup karar alınacak." dedi.

Tüm sorunların "adaletsizlikten" çıktığını aktaran Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Federasyon başkanı olarak adaleti sağlamak çok zor değil. Biz Mecnun Otyakmaz başkanla sarılıp yola çıktığımızda o Sivasspor, ben Trabzonspor formasını çıkardık. Artık bizim formamız yok. Her takıma eşit mesafedeyiz. Bunu sağlamak çok zor değil. Eğer bunu sağlama niyetiniz yoksa Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına neden aday oluyorsunuz?"

Kulüp başkanlığı yapmanın zor olduğunu, eleştiri yaptıklarında başkanların hemen Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildiğini vurgulayan Hacıosmanoğlu, "Eğer bu salondan başkan olarak çıkarsam ilk işim kulüp başkanlarının PFDK'ya sevkini yasaklayacağız." dedi.

Başkanlık seçimini kazansa da kaybetse de genel kurulda Türk futboluna hizmet ettiğine vurgu yapan Hacıosmanoğlu, "İçinizden gelen bir kardeşiniz olarak uzun süredir gelen düzeni değiştirebiliriz. Ama sizin tercihiniz ne olursa biz ona saygı duyacağız. Adil ve adaletli yönetim istiyorsanız, bunu sağlayacak olan irade bizde var." ifadelerini kullandı.

"HER İKİSİ DE ÇOK DEĞERLİ"

Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı ise yaptığı konuşmada, "(Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun adaylığı) Bizim için her ikisi de çok değerli ve bu işe layık. Hangisi seçilirse onunla çalışmaktan şeref ve onur duyarız." ifadelerini kullandı.

Pazarspor Kulübü Başkanı Hüseyin Yangın, kadın hakemlerin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Vanspor FK Başkanı Feyat Kıyak, camia olarak zor şartlar altında kulüpleri yönettiklerine dikkati çekti.

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ise "Bugün burada bu seçim 2 kişilik çok adaylı seçim oluyorsa, inanın ki delegelere bağlıdır. Burada seçimi kim kazanırsa kazansın herkes bu işi liyakatli adaletli yapsa biz de ona saygı duysak, ne var?" değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan da "Alt ligler olarak çok daha farklı dertleri olan kulüpleriz. Normalde futbolcu fabrikası olması gereken kulüpler, birçok problemle uğraşıyor." diye konuştu.

OY SAYIMINA GEÇİLDİ

TFF Başkanlığı için oy kullanımı tamamlandı, sayıma geçildi. Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu için oy kullanma işlemi devam ediyor.

ADAYLARIN İMZA SAYILARI 

Öte yandan, Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun delegelerden topladığı imza sayıları ortaya çıktı. Mevcut başkan Büyükekşi'ye 183 destek imzası, Hacıosmanoğlu'na ise 95 destek imzasının bulunduğu belirtilirken, 23 delegenin iki adaya da imza atması sonucu, Mehmet Büyükekşi'nin imza sayısı 160, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun imza sayısı 72'de kaldı.

ADAYLARIN MESAJLARI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, “Adalet diyoruz, bütün sorunlarımız adaletsizlikten çıkıyor. Bunu sağlamak çok zor bir şey değil. Başkanımız önceki konuşmasında akademi kurduk, hakemleri yetiştirdik dedi. Nasıl yetiştirdiler anlamadım. Balık baştan kokar. TFF Başkanı olarak adaleti sağlamak çok zor değil ki” dedi.

TFF Başkanı Adayı, İbrahim Hacıosmanoğlu yaptığı konuşmada başkan seçildiği taktirde Türk futbolunda adaleti sağlayacaklarını belirterek, “Türk futbolunun sorunlarını biliyoruz, içinden geliyoruz. Bunun çözümünü pratik olarak üretmemiz gerekiyor. Adil ve adaletli yönetime ihtiyaç var. Cumhurbaşkanı şöyle karışıyor, böyle karışıyor deniyor. Benim cumhurbaşkanına ne kadar yakın olduğumu herkes bilir. Bana şahsen bir ifadesi olmamıştır. Türkiye'nin her yerinde ne güzel statlar doldu ama ne yazık ki içlerini ahlakla dolduramıyoruz. Federasyon olarak bir yaptık, oldu ile değil Amatörden başlayarak Süper Lig'e kadar teknik ekiplerle oturup konuşacağız. Ortak noktada buluşup bir karar alınacak. Çözüm budur” diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan adayı Mehmet Büyükekşi ise “Mevcut sistemdeki adamcılığın önüne geçmeyi başardık. Ayrıca, Avrupa'da İtalya'dan sonra ilk kez yarı otomatik ofsayt sistemini kullanan ülke olduk. Bu adım sonrası ligimizde ofsayt tartışmalarını ortadan kaldırdık” dedi.

Hakemlerin performanslarını daha yukarıya çekmek ve yeni hakemler yetiştirmek için Türk futbolunda bir ilki olarak hakem akademisini kurduklarını dile getiren Büyükekşi, “Hakemlerimiz kendilerini geliştiren, destekleyen gelişim süreçlerini takip eden bu sistemde eğitim almaya başladılar. Bu sayede hakemlerimiz profesyonel liglere geldiklerinde minimum hata, maksimum performans göstermelerini hedefliyoruz. Hakem atamalarında dijital hakem atama sistemine geçtik. Hakem adayları için sınavda yeterlilik şartı getirdik. Bu sayede mevcut sistemdeki adamcılığın önüne geçmeyi başardık. Ayrıca, Avrupa'da İtalya'dan sonra ilk kez yarı otomatik ofsayt sistemini kullanan ülke olduk. Bu adım sonrası ligimizde ofsayt tartışmalarını ortadan kaldırdık. İspanya'dan sonra, Avrupa'da ilk kez VAR kayıtlarını her hafta yayınlayan bir federasyon olduk. Avrupa'nın en üst düzey liglerinde yabancı VAR hakemi ve gözlemcilerin süper ligde görev almasını sağladık. Gözlemci ve temsilci raporlarını dijital arşive aktararak sürecin hızlanmasını ve güvenilirliğini sağladık. Türk futbolunun veri, analitik ve dijital yetkinliklerinin geliştirilmesi için çalışmalar başlattık. Saha ve VAR hakemlerini ayırdık. Şeffaflık konusunda tüm alt lig model oluşturabilmek adına şeffaflık tescil teknolojisini ikinci lig ve üçüncü ligde de uygulamaya soktuk" dedi.

Genel kurula, mevcut TFF Başkanı ve adayı Mehmet Büyükekşi, TFF yönetim kurulu üyeleri, FIFA, UEFA temsilcileri, TFF Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulüp başkan ve yöneticileri ve delegeler katıldı. Fenerbahçe Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da kongrede yer aldı.


Haber Kaynağı : AA

Başkanlık seçimi İbrahim Hacıosmanoğlu Mehmet Büyükekşi Servet Yardımcı Türk futbolu Türkiye Futbol Federasyonu TFF