Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türkiye'den bir Sacha Boey geçti: 1 milyar liralık satışın hikayesi, kariyerinin kırılma anı...

Galatasaray'ın Fransız sol beki Sacha Boey, gösterdiği performansla Bayern Münih'in radarına girmişti. Boey 30 milyon euro ve 5 milyon euro şartlı bonus ile Süper Lig tarihinin en pahalı transferi olarak tarihe geçti. Peki Boey'in kariyeri nasıl bu noktaya geldi? Kariyerindeki kırılma anları neler? İşte bir transferin panaroması...

Türkiye'den bir Sacha Boey geçti: 1 milyar liralık satışın hikayesi, kariyerinin kırılma anı...

Galatasaray'dan Bayern Münih'e 30 milyon euro ve 5 milyon şartlı bonus karşılığında transfer olan 23 yaşındaki Fransız sol bek Sacha Boey, Süper Lig tarihinin en pahalı transferi oldu. Bugünkü kurla 1.08 milyar TL'yi kasaya götüren Galatasaray şartlara bağlı olarak bu rakamı bugünkü kurla 1.25 milyar TL'ye çıkarabilir. 

İşte Boey transferinin dünü ve bugünü...

1 MİLYON 150 BİN EURO'YA TRANSFER OLDU

Fransız ekibi Rennes'in altyapısında futbola başlayan 23 yaşındaki Kamerun asıllı Fransız Boey, bu takımda profesyonelliğe adım attıktan sonra Dijon'da bir sezon kiralık olarak forma giydi. 

Galatasaray'a 2021-2022 sezonu başında 1 milyon 150 bin euro karşılığında transfer edilen Boey 4 yıllık sözleşme imzaladı.

TORRENT,  'FUTBOLCU DEĞİL' DEMİŞTİ

Galatasaray'daki zor bir sezon geçiren Sacha Boey, yaşadığı uyluk sakatlığı nedeniyle bir süre takımdan uzak kaldı. Sezon ortasında göreve gelen İspanyol teknik adam Domenec Torrent ise Sacha Boey'in performansını beğenmezken, 'Futbolcu değil' ifadelerini kullanmıştı.

İspanyol teknik adamın, görevinden ayrılırken hakkında olumsuz rapor bıraktığı sağ bek, kadroda düşünülmediği için ikinci sezon öncesindeki hazırlık kampına götürülmedi.

Boey böylelikle Galatasaray'daki ilk sezonunda yalnızca 19 resmi maçta görev alırken bir de gol attı.

DUBOİS'İN YEDEĞİYDİ, FORMAYI KAPTI

Kariyerinin dönüm noktası ise Dubois'nın sakatlığı oldu. Sarı-kırmızılı takımda 2022-2023 sezonunda teknik direktörlük görevine getirilen Okan Buruk, kampa almadığı Boey'i Dubois'nın yaşadığı sakatlığın ardından kadroya dahil etti.

Dubois'nın yokluğunda sırtına geçirdiği formayı bir daha bırakmayan Boey, özellikle Avrupa maçlarında gösterdiği performansla Avrupa kulüplerinin radarına girdi. 

Sacha Boey, sarı-kırmızılı takımdaki ikinci sezonunda ise 31'i Süper Lig ve 2'si Türkiye Kupası olmak üzere 33 maçta forma giydi ve bir kez topu filelerle buluşturdu.

SEZONA DAMGA VURDU

Bu sezonun başında Avrupa kulüplerinden transfer teklifleri gelmesine rağmen takımda kalan Sacha Boey, performansını daha da yukarı çıkardı. Özellikle UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında ortaya koyduğu başarılı performansla dikkatleri daha da üzerine çeken Fransız futbolcu, yine transfer gündeminin bir numaralı ismi haline geldi. Sacha Boey, bu sezon tamamı ilk 11 olmak üzere 19 Süper Lig maçına, 12 Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. Toplam 31 müsabakada yer alan Boey 2 gol attı. 

SÜPER LİG REKORUNU KIRDI

Sacha Boey, Türkiye'den yurt dışına en yüksek bonservis bedeliyle giden futbolcu rekorunu kırdı.

Bayern Münih, Galatasaray'a 30 milyon euro ve 5 milyon şartlı bonus ödeyecek. 30 milyon euro bugünün kuruyla 1.08 milyar liraya tekabül ederken şartların devreye girmesi halinde bu rakam 1.25 milyar lirayı bulacak.

Alman kulübü ayrıca, iki takım arasında oynanacak iki hazırlık maçındaki gelirin yüzde 50'sini Galatasaray'a verecek.

Türkiye'den daha önce yurt dışına en yüksek bonservis bedeliyle giden futbolcu Cenk Tosun 22 milyon euro karşılığında İngiltere'nin Everton ekibine transfer olmuştu


Haber Kaynağı : 12punto

Bayern Münih Galatasaray Okan Buruk Sacha Boey UEFA Şampiyonlar Ligi Domenec Torrent