Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Ümit Özdağ: Ringe erkek fiziği çıkmış

Paris 2024 Olimpiyatları’nda milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, çeyrek finalde Taylandlı boksör Janjaem Suwannapheng'e yenilerek olimpiyatlara veda etti. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suwannapheng'in cinsiyeti ve fiziki görüntüsü hakkında açıklamalarda bulundu.

Ümit Özdağ: Ringe erkek fiziği çıkmış

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, çeyrek finalde karşılaştığı Taylandlı rakibi Janjaem Suwannapheng'a yenilerek olimpiyatlara veda etti. Maçın ardından, Suwannapheng'in cinsiyeti ve fiziki görüntüsü geniş bir tartışma konusu haline geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından Busenaz Sürmeneli’ye destek verdi ve Suwannapheng'in fiziki görünümü hakkında açıklamalar yaptı. 

'RİNGE ERKEK FİZİĞİ ÇIKIYOR'

Ümit Özdağ, “Busenaz Sürmeneli, Taylandlı trans boksöre yenildi. Taylandlı kendisini kadın hissediyor olabilir, ancak ringe kadın olan duyguları değil, erkek olan fiziği çıkıyor. Bu durum spor değil, kadına şiddettir. Olimpiyat komitesi spora ihanet eden bir süreci başlattı” ifadelerini kullandı.

SÜRMENELİ'YE DESTEK 

Ümit Özdağ, Sürmeneli’yi de tebrik ederek, “Busenaz kardeşim, seni içtenlikle tebrik ediyorum. Sen elinden geleni yaptın” şeklinde destek mesajı verdi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Busenaz Sürmeneli Ümit Özdağ