Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ünlü futbolcu hakim karşısında

Cinsel saldırı suçu ile yargılanan ünlü Brezilyalı futbolcu Daniel Alves'in 12 yıl hapsinin istendiği dava başladı.

Ünlü futbolcu hakim karşısında

İspanya'nın Barselona kentinde, bir eğlence merkezinde bir kadına cinsel saldırıda bulunma suçlamasıyla 1 yılı aşkın süredir tutuklu yargılanan eski futbolcu Daniel Alves da Silva'nın (Dani Alves) davası başladı. Barselona İl Mahkemesi'nde görülen davada, Alves hakkında 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

BASINDAN BÜYÜK İLGİ

Davanın takibi için 270 basın mensubu akredite oldu. Katalan polisine ait bir minibüs ile cezaevinden mahkemeye getirilen Alves, kot pantolon ve beyaz gömlek giydi. Mahkeme Başkanı tarafından verilen kararla, mağdur kadının kişisel hayatının gizliliğinin korunması için bazı önlemler alındı. Mağdur kadının ifadesini verirken ses değiştiren cihazla konuşacağı belirtildi.

Alves hakkında savcılık 9 yıl, müşteki avukatı ise 12 yıl hapis talep etti. Ayrıca, savcılık ve müşteki avukatı, Alves'ten 150 bin avro tazminat ödemesini istedi. Talepler arasında, eski futbolcunun cezasını tamamladıktan sonra 10 yıl boyunca adli gözetim altında tutulması ve mağdur kadının bulunduğu yerlere 1 kilometreden fazla yaklaşmaması gibi tedbirler de bulunuyor.

23 YAŞINDAKİ BİR KADINA SALDIRI İLE YARGILANIYOR

Barselona kentindeki bir diskotekte 30 Aralık 2022 gecesi 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Alves, 20 Ocak 2023'te Meksika'dan Barselona'ya geldikten sonra gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı. İfadelerini 5 kez değiştiren Alves, cinsel ilişkiyi kabul ederek, eşine karşı sadakatsizliğini gizlemek ve eşini korumak için ilk ifadelerinde yalan söylediğini belirtmişti. Şu ana kadar 28 tanığın dinlenmesi planlanan davada, Alves'in mankenlik yapan eşi Joana Sanz da ifade verecek.

Savunma avukatı İnes Guardiola, müvekkilinin adli ve polis kayıtlarının basına sızdırıldığını ileri sürerek, bu durumun "Alves'e yargısız infaz yapıldığını" iddia etti. Olayın ardından Alves'in forma giydiği Meksika ekibi UNAM'daki sözleşmesi feshedilmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Barselona Cezaevi cinsel saldırı Dani Alves Daniel Alves dava futbol Hapis cezası İspanya Katalan mahkeme meksika