Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Victor Osimhen transferine dair Galatasaray'dan resmi açıklama

Galatasaray, güncel piyasa değeri 100 milyon Euro olan Napoli'nin dünya yıldızı Victor Osimhen'i transfer etmek üzere resmi görüşmelerin başladığını açıkladı.

Victor Osimhen transferine dair Galatasaray'dan resmi açıklama

Mauro Icardi'nin sakatlığı sonrası hemen golcü arayışına giren Galatasaray rotayı Napoli forması giyen Victor Osimhen'e çevirmişti. İtalyan ekibiyle yaşadığı problemler nedeniyle kadro dışı bırakılan Nijeryalı yıldızın durumunu fırsat bilet Sarı-Kırmızılılar hemen harekete geçti.

Osimhen'in 11 milyon Euro'luk maaşını karşılama şartıyla İtalyan ekibine kiralama teklifi sunan Galatasaray olumlu yanıt aldı. Bunun üzerine Galatasaray yöneticisi İbrahim Hatipoğlu ve futbol direktörü Cenk Ergün, transferi noktalamak için Napoli'ye gitti.

İtalyan basını, Osimhen'in de Galatasaray'ın teklifini kabul ettiği ve işin sadece ıslak imza ve sağlık kontrollerine kaldığı belirtildi. Oyuncu kısa süre içinde Türkiye'ye gelecek.

İngilizler'in önde gelen yayın organı Sky Sport da Victor Osimhen'in, Galatasaray'a transferini "flaş" olarak duyurdu.

GALATASARAY'DAN RESMİ AÇIKLAMA

Söz konusu transferle ilgili olarak kulüpten "Profesyonel futbolcu Victor James Osimhen’in geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü SSCN Napoli SPA ile resmi görüşmelere başlanmıştır." açıklaması yapıldı.

Güncel piyasa değeri 100 milyon euro olarak gösterilen Osimhen'in Napoli ile mevcut sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor. 2020 yılından bu yana Napoli forması giyen 25 yaşındaki futbolcu, İtalyan ekibinde çıktığı 133 maçta 76 gol attı ve 18 asist yaptı.

OSİMHEN NEDEN KADRO DIŞI KALDI?

Victor Osimhen, yaz transfer dönemi boyunca Paris Saint-Germain'e transfer olmak istedi ancak kulüpler anlaşamadı.

Daha sonra Chelsea, Napoli ile Osimhen'in transferi konusunda anlaşma sağladı ancak bu kez de Nijeryalı oyuncu Chelsea'ye gitmeyi reddetti.

Transfer dönemi açık olan Suudi Arabistan'ın önemli kulüplerinden Al-Ahli ise Napoli ile ortak bir noktada buluşamadı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Napoli Teknik Direktörü Antonio Conte, daha önce Chelsea ve Inter'de birlikte çalıştığı Lukaku'yu transfer ettirdi ve Osimhen'i de kadro dışı bıraktı.


Haber Kaynağı : 12punto

Galatasaray Paris Saint-Germain Transfer Türkiye Victor Osimhen