Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/spor/video-sampiyon-eczacibasi-yurda-dondu-11536

Şampiyon Eczacıbaşı yurda döndü

Türk voleybolunu gururlandıran Eczacıbaşı Dynavit, Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen 2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası Finali'nde VakıfBank'ı 3-2 mağlup ederek kupayı kazandı. Türkiye'ye dönen takım, İstanbul Havalimanı'nda coşkulu bir karşılama töreni ile ağırlandı. Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Türk voleybolunun dünya zirvesinde olduğunu vurgulayarak, "Kızlarımla, hocamızla iftihar ediyorum. Dünyanın en iyisi olduğumuzu kanıtladık" dedi.

Türk voleybolunu gururlandıran Eczacıbaşı Dynavit, Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen 2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası Finali'nde VakıfBank'ı 3-2 mağlup ederek kupayı kazandı. Türkiye'ye dönen takım, İstanbul Havalimanı'nda coşkulu bir karşılama töreni ile ağırlandı. Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Başantrenör Ferhat Akbaş oyunculardan Simge Aköz, Tijana Boskovic, Hande Baladın, Naz Aydemir Akyol, Elif Şahin ve Irina Voronkova havaalanında açıklamalarda bulundu.

"O KADAR MUTLUYUZ Kİ"

Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Türk voleybolunun dünyanın zirvesinde olduğunu söyleyerek, “İki Türk takımı, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda final maçını oynadı. Dünyanın tam öbür ucunda bunu yaptılar. O kadar mutluyuz ki. O kadar centilmence bir maç oldu ki. Kızlarımla, hocamızla iftihar ediyorum. Çok güzel bir güven, birlikteliğin işi bu başarı. Türkiye olarak bunu yapabiliyoruz. Eczacıbaşı’nda bunun örneğini gördük. Dünyanın en iyisi olduğumuzu kanıtladık. Türk voleybolu, dünyanın en tepesindedir. Hepimize hayırlı olsun. Türkiye’ye çok güzel bir sonuç getirdik” dedi.

Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, finalde iki takımın da birbirine çok yakın oynadığını belirterek, "Ülke açısından çok önemli bir finaldi. Hem ülkeyi hem de oyuncuları gururlandıran bir maç oldu. Şampiyonluğu ülkemize getirdiğimiz için çok mutluyuz" diye konuştu.

Ferhat Akbaş, bu seneki hedefleriyle ilgili ise "Çıktığımız her maçı kazanmak için oynuyoruz. Her kupayı kazanmak için oynuyoruz. Önümüzde CEV Şampiyonlar Ligi var. Bütün kupaları kazanmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"VAKIFBANK'I AYRICA TEBRİK EDİYORUM"

İki Türk takımının finalde olmasının gurur verici olduğunu vurgulayan takımın kaptanlarından Simge Aköz, "2016'dan seneler sonra tekrar bu kupayı müzemize getirmek beni çok mutlu ediyor. VakıfBank'ı da ayrıca tebrik ediyorum. Turnuva başlangıcından beri takım iyi performans ortaya koydu. Çok güzel bir takım oyunu sergiledik. Final maçında geriye düşsek de bu inancımızı kaybetmedik. Çünkü kupayı kazanacak kapasiteye sahip olduğumuzu biliyorduk" şeklinde görüş belirtti.

"7 SENE SONRA TEKRAR KAZANDIK"

FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın 'En Değerli Oyuncusu' (MVP) seçilen Tijana Boskovic ise takımla gurur duyduğunu belirterek, "7 sene sonra tekrar bu kupayı kazandık. Harika bir takım oyunu gösterdik. 2. sette 12-4 gerideydik ama inancımızı sürdürdük. Bu kupayı kazanmayı hak ediyorduk. Dünyanın en önemli kupalarından birini müzemize getirdiğimiz için mutluyuz" değerlendirmesinde bulundu.

"CUMHURİYETİMİZİN 100.YILINDA İKİ TÜRK TAKIMI FİNAL OYNADI"

Eczacıbaşı Dynavit'in smaçörü Hande Baladın, takım olarak bu şampiyonluğu çok uzun süredir beklediklerini aktararak, "Bu şampiyonlukta herkesin emeği büyük. Cumhuriyetimizin 100. yılında iki Türk takımı final oynadı. Vakıfbank'ı da tebrik ediyoruz. Kazanan taraf biz olduğumuz için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Naz Aydemir Akyol da turnuvanın başından beri geliştiklerini belirterek, "Çok güzel bir şampiyonluk yaşadık. 2023'ü böyle kupayla kapatmamız çok güzel oldu. Çok güzel oynadık. Bu kupayı hak ettiğimizi düşünüyorum" şeklinde görüş belirtti.

Turnuvanın en iyi pasörü seçilen Elif Şahin ise kazandığı ödül hakkında, "Benim büyük turnuvalarda aldığım ilk ödüldü. Çok mutluyum. Çok güzel bir başarıyla da geldi. Bu ödül benim için unutulmaz olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Eczacıbaşı Dynavit'in smaçörü Irina Voronkova ise "Döndüğümüz için mutluyuz. Bu daha başlangıç. Devam edeceğiz. Daha fazla altın madalya alacağız. Çok iyi bir teknik ekibimiz var. Yorgunuz ama çok mutluyuz" diye konuştu."

Haber Kaynağı : 12punto