Pratik patlamış mısır tarifi
Patlamış mısır, cin mısır tanelerinin ısı etkisiyle patlayarak şişmesi sonucu elde edilen ve çerez olarak yenen bir yiyecektir. Genellikle eğlenceli ortamlarda tüketilir.

Patlamış mısır binlerce yıl önce Amerika'nın yerlileri tarafından bulunmuştur.
İlk mısır patlatma aletleri 1880’lerde yapıldı. 1907’de ise elektriklisi üretildi.
Ülkemizde ve dünyada severek tüketilen patlamış mısırı hazırlamak için kullanılan malzemeleri ve tarifini derledik...
MALZEMELER
- Mısır
- 1 su bardağı
- Tuz
- Yarım tatlı kaşığı
- Tereyağı
- 3 yemek kaşığı
- Ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı
PATLAMIŞ MISIR TARİFİ
- Büyük bir tencereye ayçiçek yağını ilave edin.
- Orta ateşe alıp, mısırları ekleyin ve ısınana dek 2' karıştırarak pişirin.
- Tereyağını ekleyip, karıştırın.
- Kapağını kapatın.
- Patlamaya başlayınca kapağı kapalı olarak tencereyi sallayıp ocağa alın.
- Patlama sesleri seyrekleşince altını kapatıp, kenara alın.
- Servis edin.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Türkiye’den isimlere gönderilmiş mektuplar dosyalı halde bulundu!

Fatih Altaylı Kurultay davası sonrası ikinci hamleyi de açıkladı

ORC anketine göre AKP’deki erime devam ediyor!

Karakol saldırısında 2 polisi şehit eden saldırganın ifadeleri ortaya çıktı

Kemal Kılıçdaroğlu uzun süren sessizliğini bozdu

Lütfü Savaş kurultay davası sonrası sessizliğini bozdu

Türkiye'yi vurursa...

Çocuklarının yanında tokat yiyen mağdur baba konuştu

88 Milyon TL dendi ama gerçek farklı çıktı

Gazilere 'PKK açılımına' destek talimatı!..
