Pratik patlamış mısır tarifi
Patlamış mısır, cin mısır tanelerinin ısı etkisiyle patlayarak şişmesi sonucu elde edilen ve çerez olarak yenen bir yiyecektir. Genellikle eğlenceli ortamlarda tüketilir.
Patlamış mısır binlerce yıl önce Amerika'nın yerlileri tarafından bulunmuştur.
İlk mısır patlatma aletleri 1880’lerde yapıldı. 1907’de ise elektriklisi üretildi.
Ülkemizde ve dünyada severek tüketilen patlamış mısırı hazırlamak için kullanılan malzemeleri ve tarifini derledik...
MALZEMELER
- Mısır
- 1 su bardağı
- Tuz
- Yarım tatlı kaşığı
- Tereyağı
- 3 yemek kaşığı
- Ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı
PATLAMIŞ MISIR TARİFİ
- Büyük bir tencereye ayçiçek yağını ilave edin.
- Orta ateşe alıp, mısırları ekleyin ve ısınana dek 2' karıştırarak pişirin.
- Tereyağını ekleyip, karıştırın.
- Kapağını kapatın.
- Patlamaya başlayınca kapağı kapalı olarak tencereyi sallayıp ocağa alın.
- Patlama sesleri seyrekleşince altını kapatıp, kenara alın.
- Servis edin.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Hande Sarıoğlu, Mehmet Akif Ersoy'a seslendi!
Sadettin Saran Ela Rümeysa Cebeci'ye hangi mesajı attı?
Kenan Tekdağ, 'Ele Rümeysa Cebeci' iddialarına sessizliğini bozdu
Kasım Garipoğlu'nun Boğaz'daki yalısında ele geçirilenler dikkat çekti
Sadettin Saran ifadeye çağrıldı, Cem Küçük sonrasını işaret etti!
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi Pınar Erbaş ana haber bültenini sunmadı
Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında gizli tanık sayısı artıyor
Çürümüş Amerikan gençliği
Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu
Asgari 'geçimlik' ücretler, 'reel' ücretler ve toplumdaki liyakat