Pratik patlamış mısır tarifi
Patlamış mısır, cin mısır tanelerinin ısı etkisiyle patlayarak şişmesi sonucu elde edilen ve çerez olarak yenen bir yiyecektir. Genellikle eğlenceli ortamlarda tüketilir.

Patlamış mısır binlerce yıl önce Amerika'nın yerlileri tarafından bulunmuştur.
İlk mısır patlatma aletleri 1880’lerde yapıldı. 1907’de ise elektriklisi üretildi.
Ülkemizde ve dünyada severek tüketilen patlamış mısırı hazırlamak için kullanılan malzemeleri ve tarifini derledik...
MALZEMELER
- Mısır
- 1 su bardağı
- Tuz
- Yarım tatlı kaşığı
- Tereyağı
- 3 yemek kaşığı
- Ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı
PATLAMIŞ MISIR TARİFİ
- Büyük bir tencereye ayçiçek yağını ilave edin.
- Orta ateşe alıp, mısırları ekleyin ve ısınana dek 2' karıştırarak pişirin.
- Tereyağını ekleyip, karıştırın.
- Kapağını kapatın.
- Patlamaya başlayınca kapağı kapalı olarak tencereyi sallayıp ocağa alın.
- Patlama sesleri seyrekleşince altını kapatıp, kenara alın.
- Servis edin.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Dünyanın en güzel 40 ülkesi belli oldu!

İmamoğlu'ndan dikkat çeken DEM, DEVA ve Gelecek çıkışı

Midas kapitalizmi!

Türkiye'nin en zengini artık Murat Ülker değil

Enflasyon düşecekmiş: Kendi söylediği lafa inanmayanlar

Doktora tezleri de şebeke tarafından sabunlaştırılıyor

Atatürk bunları söylerken bu günü mü kast etmiş?

Altın Deyip Geçme...

Artık bunu yapana 200 bin TL ceza geliyor

Ersin Tatar hakkında soruşturma başlatıldı
