Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Pratik patlamış mısır tarifi

Patlamış mısır, cin mısır tanelerinin ısı etkisiyle patlayarak şişmesi sonucu elde edilen ve çerez olarak yenen bir yiyecektir. Genellikle eğlenceli ortamlarda tüketilir.

Pratik patlamış mısır tarifi

Patlamış mısır binlerce yıl önce Amerika'nın yerlileri tarafından bulunmuştur.

İlk mısır patlatma aletleri 1880’lerde yapıldı. 1907’de ise elektriklisi üretildi.

Ülkemizde ve dünyada severek tüketilen patlamış mısırı hazırlamak için kullanılan malzemeleri ve tarifini derledik...

MALZEMELER

  • Mısır
  • 1 su bardağı
  • Tuz
  • Yarım tatlı kaşığı
  • Tereyağı
  • 3 yemek kaşığı
  • Ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı

PATLAMIŞ MISIR TARİFİ

  • Büyük bir tencereye ayçiçek yağını ilave edin.
  • Orta ateşe alıp, mısırları ekleyin ve ısınana dek 2' karıştırarak pişirin.
  • Tereyağını ekleyip, karıştırın.
  • Kapağını kapatın.
  • Patlamaya başlayınca kapağı kapalı olarak tencereyi sallayıp ocağa alın.
  • Patlama sesleri seyrekleşince altını kapatıp, kenara alın.
  • Servis edin.

Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Patlamış mısır Mısır