Pratik patlamış mısır tarifi
Patlamış mısır, cin mısır tanelerinin ısı etkisiyle patlayarak şişmesi sonucu elde edilen ve çerez olarak yenen bir yiyecektir. Genellikle eğlenceli ortamlarda tüketilir.

Patlamış mısır binlerce yıl önce Amerika'nın yerlileri tarafından bulunmuştur.
İlk mısır patlatma aletleri 1880’lerde yapıldı. 1907’de ise elektriklisi üretildi.
Ülkemizde ve dünyada severek tüketilen patlamış mısırı hazırlamak için kullanılan malzemeleri ve tarifini derledik...
MALZEMELER
- Mısır
- 1 su bardağı
- Tuz
- Yarım tatlı kaşığı
- Tereyağı
- 3 yemek kaşığı
- Ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı
PATLAMIŞ MISIR TARİFİ
- Büyük bir tencereye ayçiçek yağını ilave edin.
- Orta ateşe alıp, mısırları ekleyin ve ısınana dek 2' karıştırarak pişirin.
- Tereyağını ekleyip, karıştırın.
- Kapağını kapatın.
- Patlamaya başlayınca kapağı kapalı olarak tencereyi sallayıp ocağa alın.
- Patlama sesleri seyrekleşince altını kapatıp, kenara alın.
- Servis edin.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Fatih Altaylı Silivri'den yeni mektup yolladı!

'Deliler Delisi' Muhammed Yakut'un hayatını kaybettiği iddia edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi operasyonlarını kimin başlattığını açıkladı

Türkiye'de en çok güvenilen kurum belli oldu

Ümit Özdağ'dan çarpıcı Kuzey Irak iddiası

Erdoğan 'Sadece İstanbul değil' mesajı vermişti, ardından operasyon geldi

Sinan Ateş suikastı davasında sürpriz birleştirme kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yetkiyi kullanabilecek

Naci Görür'den kritik uyarı geldi!

'Muhalife uyku da haram'
