Pratik patlamış mısır tarifi
Patlamış mısır, cin mısır tanelerinin ısı etkisiyle patlayarak şişmesi sonucu elde edilen ve çerez olarak yenen bir yiyecektir. Genellikle eğlenceli ortamlarda tüketilir.
Patlamış mısır binlerce yıl önce Amerika'nın yerlileri tarafından bulunmuştur.
İlk mısır patlatma aletleri 1880’lerde yapıldı. 1907’de ise elektriklisi üretildi.
Ülkemizde ve dünyada severek tüketilen patlamış mısırı hazırlamak için kullanılan malzemeleri ve tarifini derledik...
MALZEMELER
- Mısır
- 1 su bardağı
- Tuz
- Yarım tatlı kaşığı
- Tereyağı
- 3 yemek kaşığı
- Ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı
PATLAMIŞ MISIR TARİFİ
- Büyük bir tencereye ayçiçek yağını ilave edin.
- Orta ateşe alıp, mısırları ekleyin ve ısınana dek 2' karıştırarak pişirin.
- Tereyağını ekleyip, karıştırın.
- Kapağını kapatın.
- Patlamaya başlayınca kapağı kapalı olarak tencereyi sallayıp ocağa alın.
- Patlama sesleri seyrekleşince altını kapatıp, kenara alın.
- Servis edin.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Ela Rümeysa Cebeci'nin cep telefonunda olay video!
Mehmet Akif Ersoy sadece başlangıç...
Basit bir davada bunlar oluyorsa varın gerisini düşünün!..
TSK'dan ihraç edilen Ebru Teğmen'in yeni işi belli oldu
CHP'nin yeni 'Gölge Kabinesi' belli oldu!
Asgari ücret için kulislerde konuşulan rakam sızdı!
Mevduat faizleri güncellendi, getiriler arttı
Galatasaray'dan Salah operasyonu
26 ilde yapılan anketten çarpıcı sonuçlar
Ela Rümeysa Cebeci'nin arkadaşı konuştu