Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türkiye'de 16,5 milyon TikTok içeriği 'topluluk kuralları'nı ihlalden kaldırıldı

TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, geçen yıl Türkiye'de yaklaşık 16,5 milyon içeriğin topluluk kuralları'nı ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırıldığını belirterek, "Bu içeriklerin çok önemli kısmının henüz şikayet edilmeden platformdan kaldırılması sağlandı" dedi.

Türkiye'de 16,5 milyon TikTok içeriği 'topluluk kuralları'nı ihlalden kaldırıldı

Emir Gelen, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, ayda 1 milyarın üzerinde içeriğin paylaşıldığı TikTok'ta güvenliği sağlamak için çok yönlü strateji oluşturmak gerektiğine işaret etti.

Bu süreci, hem kural ihlallerinin otomatik tespit edilmesini sağlayan yapay zeka teknolojisi, hem de 40 binden fazla kişiden oluşan ve manuel incelemede bulunan ekipleriyle yürüttüklerini anlatan Gelen, moderasyon ekiplerinin de TikTok'taki içeriklerin "topluluk kuralları"na uymasını sağlamak için her gün çalıştığını bildirdi.

Gelen, Türkiye'de kural ihlali yapılan içeriklerin yüzde 98,9'unu proaktif olarak kaldırdıklarını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, küresel ortalamanın üzerinde bir oran. Geçen yıl Türkiye'de yaklaşık 16,5 milyon içeriği 'topluluk kuralları'nı ihlalden dolayı kaldırdık. Bu içeriklerin çok önemli kısmının henüz şikayet edilmeden platformdan kaldırılması sağlandı. TikTok olarak şikayetlere verdiğimiz yanıtlar, eğitimli profesyoneller ve avukatlardan oluşan ekip tarafından incelenerek oluşturuluyor. Bu noktada kullanıcılarımızın işbirliğini çok önemsiyoruz.

Şikayet edilen içeriğin kuralarımızı ihlal etmediğinin tespit edilmesi halinde, hukuka aykırı içeriğin kaldırılması amacıyla söz konusu içerik şirket içi hukuk ekibimiz tarafından incelemeye tabi tutuluyor.

İçeriğin hukuka aykırı olması veya 'topluluk kuralları'mızı ihlal etmesi halinde, 'Olay Yönetim' ve 'Kullanıcı Geribildirimi' ekipleri içeriği kaldırarak raporlayan kişiye yanıt veriyor. İçeriğin kurallarımızı ya da herhangi bir mevzuatı ihlal etmemesi durumundaysa şikayete olumsuz dönülüyor ve içerik kaldırılmıyor."

'GÜVENİLİRLİK KÖTÜYE KULLANILIYOR'

 

TikTok olarak platformda yasakladıkları belli başlı eylemlerin olduğunu belirten Gelen, bunların "TikTok'a yetkisiz yöntemlerle erişme, hassas, gizli, ticari veya kişisel bilgi edinme girişimleri ve platformun güvenliğini, bütünlüğünü veya güvenilirliğini kötüye kullanma" olarak sıralanabileceğini söyledi.


Haber Kaynağı : AA

yapay zeka TikTok Türkiye Platform

İlgili Haberler