Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

1 tatlı kaşığı yetiyor: İşte hafızayı koruyan mucizevi baharat

Bazı yiyecekler beyni ve hafızayı koruyor. Türk mutfağında da çokça tüketilen o baharatın hafızayı koruyan mucizevi özellikleri ortaya çıktı.

1 tatlı kaşığı yetiyor: İşte hafızayı koruyan mucizevi baharat

Son dönemde hafıza sorunu yaşayanların sayısı hızla artıyor. İleri yaşlarda görülen hafıza sorunları artık genç yaştaki kişilerde de görülmeye başlandı.

HAFIZA SORUNLARININ NEDENLERİ?

Sağlıksız beslenme alışkanlıkları, uyku bozuklukları, vitamin eksiklikleri ve depresyon gibi sorunlar genç yaştaki insanların unutkanlık sorunu yaşamasına yol açabiliyor. Özellikle bilgisayar ve cep telefonunun günlük yaşamın bir parçası haline gelmesi, unutkanlık yaşını giderek düşürmüş durumda.

B12-D3 vitamin ve folik asit eksikliği de unutkanlık sorununa yol açabiliyor. 

NE YAPILMALI?

  • Düzenli kitap okuma alışkanlığı edinilmeli.
  • Düzensiz yaşam tarzı terk edilmeli. Düzenli uyku düzeni şart. 
  • Yanlış beslenme alışkanlığından uzak durulmalı. 
  • Hazır yiyecekler ve kızartılmış gıdaların tüketimi sınırlandırılmalı.
  • Bilgisayar ve akıllı telefonların kullanımı sınırlandırılmalı.
  • Bol su içilmeli ve mutlaka günde en az azından 1 saatlik yürüyüş yapılmalı.

HAFIZAYA FAYDALI OLAN O BAHARATLAR

Sosyal medyada sağlıklı tavsiyeler paylaşan Osman Müftüoğlu'unun güçlü bir bellek için önerdiği 3 baharat dikkat çekti.

1. Zerdeçal

2. Safran

3. Kimyon

KANITLANDI

Alman bilim adamları tarafından yapılan ve 'Stem Cell Research and Therapy' dergisinde yayımlanan bir araştırma, zerdeçalda bulunan bir maddenin, beynin iyileşmesinde rol alan sinir hücrelerinin gelişimine yardımcı olduğunu gösterdi.

Araştırmacılara göre günde 1 çay kaşığı zerdeçal tüketmek bile beyni korumaya yetiyor.

ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLİR?

Zerdeçal her türlü tüketilebilir, fakat içerdiği kurkumin yalnızca yağda çözünebilir olduğundan yağ içeren yemeklerin yanında veya yoğurt gibi içeriğinde doğal olarak yağ bulundurulan besinlerle karıştırılarak tüketilmesi önerilmektedir. Bir kase yoğurdun içerisine 1 tatlı kaşığı zerdeçal eklemeniz yeterli olmaktadır. 


Haber Kaynağı : 12punto

Baharat beslenme Hücreler gıda tatlı Zerdeçal