Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Alec Baldwin'in yargılandığı ölümlü set kazasında yeni gelişme: Set çalışanı suçlu bulundu

The Rust filminin setinde Halyna Hutchins'in ölümüne neden olan kazada, başrol oyuncusu Alec Baldwin ikinci kez taksirle öldürme suçundan yargılanıyor. Davada Baldwin'le birlikte yargılanan set çalışanı Hannah Gutierrez-Reed suçlu bulundu.

Alec Baldwin'in yargılandığı ölümlü set kazasında yeni gelişme: Set çalışanı suçlu bulundu

Sette "ateşli silahların güvenliğinden" sorumlu olan Hannah Gutierrez-Reed suçlu bulundu.

26 yaşındaki Reed, "kasıtsız adam öldürme suçundan" doğrudan cezaevine gönderildi. Reed'in 18 ay cezaevinde kalacağı ve 5 bin dolar ceza ödeyeceği belirtildi. Reed için mahkemede "İhmalkardı, dikkatsizdi ve düşüncesizdi" ifadeleri kullanıldı.

'REED GÜNAH KEÇİSİ, ASIL SORUMLU BALDWİN'

Reed'in avukatları ise Reed'in günah keçisi olduğunu, Baldwin'in asıl sorumlu kişi olduğunu öne sürdü.

"Ölümcül kaza" ile ilgili yargılanan Hannah Gutierrez-Reed oldu. Reed, "adam öldürme" suçlamasının yanı sıra delil karartma suçlamasıyla da karşı karşıya kalmıştı.

İKİNCİ KEZ TAKSİRLE ÖLDÜRME SUÇUYLA YARGILANIYOR

Artı Gerçek'in haberine göre; Başrolünü üstlendiği Rust filminin setinde kullandığı tabancanın ateş alması sonucu görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne yol açan aktör Alec Baldwin, hakkındaki suçlamaların geçen nisan ayında düşürülmesinin ardından yeniden taksirle öldürme suçuyla yargılanıyor.

New Mexico'daki mahkeme jürisi, Ekim 2021'de film setinde yaşanan "ölümcül silahlı kaza" nedeniyle aktörü yeniden kasıtsız adam öldürme suçuyla itham etti.

Emmy ödüllü aktör hakkındaki önceki suçlamalar geçtiğimiz nisan ayında, olaya ilişkin ceza davasının başlamasından sadece iki hafta önce düşürülmüştü ancak eyalet savcıları o tarihten bu yana olayda kullanılan silah üzerinde yapılan adli tıp testlerinden elde edilen "ek bulguları" da paylaştılar ve olayın tetiği çekerek gerçekleştiğine kanaat getirdiler.

SUÇLU BULUNURSA 18 AY HAPİS CEZASIYLA KARŞI KARŞIYA KALACAK

Gelecek temmuz ayında ise Alec Baldwin hakim karşısına çıkacak. Rust filminin setindeki trajik kazanın davası 9 Temmuz'da görülecek. Davanın 9 gün sürmesi bekleniyor.

Tek maddelik iddianamede, Baldwin'in ateşli silah kullanımında ihmalkar davrandığı ya da "başkalarının güvenliğini tamamen göz ardı ederek ya da kayıtsız kalarak" hareket ettiği şeklinde iki alternatif yasal teori üzerinden hazırlandı.

Savcılar konuya ilişkin açıklamalarında, Baldwin'in bu teorilerden sadece birinden mahkum edilebileceğini, ikisinden birden mahkum edilemeyeceğini belirtti.

Oyuncu, suçlu bulunması halinde 18 aya kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

NE OLMUŞTU?

21 Ekim 2021'de 'Rust' filminin setinde Baldwin'in kameraya doğrulttuğu Colt 45'lik tabanca patladığında meydana gelen kazada görüntü yönetmeni Halyna Hutchins ölmüştü.

65 yaşındaki aktör Baldwin, Hutchins'in ölümü ve aynı silahtan çıkan merminin Hutchins'in bedeninden geçerek filmin yönetmeni Joel Souza'yı da yaralamasıyla bağlantılı olarak iki kez "kasıtsız adam öldürmek" suçuyla yargılanıyordu.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Alec Baldwin Hannah Gutierrez-Reed