Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.745

Brad Pitt sahtekarlığı: kadınları hedef alan şaşırtıcı dolandırıcılık yöntemi!

Dünyaca tanınan aktör Brad Pitt'in kimliğini kullanan dolandırıcılar, iki kadından toplamda 362 bin dolar almış durumda. İspanyol polisi, kadınları dolandıran beş kişiyi gözaltına aldı.

Brad Pitt sahtekarlığı: kadınları hedef alan şaşırtıcı dolandırıcılık yöntemi!

Guardia Civil'in pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, 8 eyaleti kapsayan "Bralina Operasyonu" çerçevesinde 10 kişi daha dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alındı.

Bir kadın dolandırıcılara 195 bin dolar, diğer bir kadın ise 167 bin dolar gönderdi. Polis, bu süreçte 95 bin doları geri kurtarmayı başardı.

Yetkililer, her iki mağdurun da Brad Pitt’e ait bir hayran sitesi aracılığıyla dolandırıcılarla iletişime geçtiğini ve bu kişilerin, aktörün kendileriyle çeşitli projelere yatırım yapmak istediğine inandırıldığını açıkladı.

Açıklamada, "Dolandırıcılar, kurbanlarını tespit etmek amacıyla sosyal medya hesaplarını inceledi ve profillerinden çeşitli bilgiler topladı. Her iki kadın da dolandırıcıların hedefi olmadan önce depresyon ve yalnızlık gibi sorunlar yaşıyordu" ifadeleri kullanıldı.

Mağdurlar, Brad Pitt ile WhatsApp üzerinden yazıştıklarına inanıyorlardı ve aktör, onlara romantik bir ilişki ve gelecek vaadiyle yaklaşmıştı.

İki kadın, dolandırıldıklarını anlayıp polise başvurana kadar, Pitt olduğunu düşündükleri kişiye çok sayıda para transferi gerçekleştirdi.

Dolandırıcıların, sahte kimlikler kullanarak bir banka hesabı ağı oluşturduğu tespit edildi.



Haber Kaynağı : 12punto

Gazete Magazin magazin Brad Pitt Dolandırıcılık