Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erzurum'da dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkiliyor!

Termometrelerin -21'i gösterdiği kentte, ağaçlar kırağından beyaza büründü, Karasu'nun yüzeyi dondu. Vatandaşlar çığa karşı uyarıldı.

Erzurum'da dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkiliyor!

Erzurum, termometrelerin -21 dereceye kadar düştüğü dondurucu bir soğukla karşı karşıya kaldı. Kar yağışının ardından etkisini sürdüren soğuk hava, kent merkezinde sabah saatlerinde -21 dereceyi gösterdi, gece ise -25 dereceye kadar düştü. Erzurum Ovası'nda ağaçlar kırağıyla beyaza bürünürken, Karasu'nun yüzeyi dondu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu olarak başlayacak, zamanla çok bulutlu hale gelecek.

Sabah ve gece saatlerinde ise yer yer sis ve pus olaylarına ek olarak buzlanma ve don olayları bekleniyor. Uzmanlar, yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyorlar.

Belediye ve karayolları ekipleri, özellikle kırsal kesimlerde trafiği açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Meteorolojinin tahminlerine göre, Erzurum'da önümüzdeki 2 gün boyunca kar yağışı devam edecek.


Haber Kaynağı : İHA

Erzurum Meteoroloji kar yağışı