Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Haluk Levent: ISIAS Otel'de yaşamını yitiren KKTC'li voleybolcuların duruşmasına katılacağım

Ünlü şkarıcı Haluk Levent, dün akşam Kıbrıs'ın Girne şehrinde konser verdi. Konser sonrası konuşan Levent, "ISIAS Otel'de yaşamını yitiren KKTC'li voleybolcuların duruşmasına katılacağım" dedi.

Haluk Levent: ISIAS Otel'de yaşamını yitiren KKTC'li voleybolcuların duruşmasına katılacağım

Ahbap Derneği Başkanı ve şarkıcı Haluk Levent, dün akşam Kıbrıs'ın Girne şehrinde hayranlarıyla buluştu.

Levent, verdiği konserden elde edilen geliri, 6 Şubat depreminde ISIAS Otel'de yaşamını yitiren sporcu çocuklar için kurulan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği'ne bağışladı.

Konser sonrası duygularını ifade eden Levent, "Acımız tazeliğini koruyor. ISIAS Otel'de yaşamını yitiren KKTC'li voleybolcuların 3 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşecek duruşmasına katılacağım" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca, depremlerde aralarında KKTC'den sporcu, öğretmen ve tur rehberinin de bulunduğu 72 kişinin yaşamını yitirdiği yıkılan İsias Oteli'ne ilişkin soruşturma tamamlandı.

5'i tutuklu 11 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edilen iddianame, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Sanıkların yargılanmasına 3 Ocak 2024 tarihinde başlayacak.

Otelde hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk sporcuların yakınları, deprem suçlularının, taksir değil, olası kast ile yargılanması için mücadele başlatmış ve eylem düzenlemişti.

İDDİANAMEDEN

17 Kasım'da hazırlanan iddianamede, sanıkların kusurlu olduğuna ilişkin Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen bilirkişi raporuna yer verilmişti.

Raporda, dosya kapsamında kolon ve kirişlerin etriye aralıkları, kanca özellikleri, bindirme boyları, ankraj ve kenetleme boylarıyla ilgili eksikliklerin bulunduğu, donatı detayı eksikliklerinin binanın yıkılma nedenlerinden biri olabileceği, beton basınç dayanımlarının TS EN 13791 standardındaki değerlendirme kriterlerine göre gerekli şartları sağlamadığının tespit edildiği belirtilmişti. 

Sanıkların, binanın yapım tarihinde geçerli olan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik esaslarına yeterince uymadıkları ifade edilen iddianamede, dönem itibarıyla bilim ve fennin gerektirdiği teknik şartlara aykırı davranarak binanın yıkılmasında kusurlarının bulunduğu kaydedilmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

6 şubat depremi Adıyaman Haluk Levent İsias Otel

İlgili Haberler