Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hayrete düşüren etkinlik: Zihinlerini soğukla imtihan etmek için mayo ile karlı dağlara tırmandılar!

Sapanca’da gerçekleşen kış kampında 26 katılımcı 'içlerindeki gücü keşfetmek' için buzlu nehirlere girip mayo ile karlı dağlara tırmandı. Sapanca’daki bu uygulama, geçtiğimiz haftalarda çok konuşulan ‘karanlık inziva’ uygulamasını da akıllara getirdi.

Hayrete düşüren etkinlik: Zihinlerini soğukla imtihan etmek için mayo ile karlı dağlara tırmandılar!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde gerçekleştirilen 'tuhaf' etkinlik görenleri hayrete düşürdü.

18-21 Ocak 2024 tarihleri arasında Sapanca’da gerçekleşen tuhaf etkinlikte yaşları 22 ile 55 arasında değişen ve daha önce böyle bir deneyimi olmayan 26 katılımcı, her yerin karlarla kaplı ve hava sıcaklığının sıfırın altında olduğu bir ortamda dağlardan gelen suların altına girdi, Kartepe’de zirve tırmanışı yaptı.  

HOCA KORUYUCU KIYAFETLERLE

Etkinlikte katılımcıların koruyucu kıyafetleri giymediği görülürken hocanın giyinik olması dikkatlerden kaçmadı. 

Eğitmen Doruk Taraktaş, tuhaf etkinlikle ilgili olarak, "4 gün süren kampta bir anda 'hadi buza veya hadi dağa tırmanıyoruz' demiyoruz. Katılımcılar küçük çalışmalarla içlerindeki gerçek gücü keşfetmeye başlıyor. 'Yapabilirim' zihin yapısıyla kendilerini bu maceranın içine doğaya bırakıyor ve binlerce yıldır sahip olduğumuz 21.yüzyılın bizi konfora alıştıran hayat tarzıyla unutmaya yüz tutan becerilerimizi, gerçek potansiyelimizi tekrar ortaya çıkarıyorlar" dedi.

KARANLIK İNZİVA MEDİTASYONU AKILLARA GELDİ

Sapanca'daki bu tuhaf etkinlik, akıllara geçtiğimiz haftalarda çok konuşulan Yoga Eğitmeni Çetin Çetintaş'ın uyguladığı 'karanlık inziva' adlı meditasyon uygulamasını getirdi.

Söz konusu meditasyonda katılımcılar 3 gün boyunca gözleri bantlı şekilde yaşıyor. Meditasyon sürecinde müzik dinlemeyen ve telefon kullanmayan katılımcılar, temel ihtiyaçlarını eğitmenlerin yardımıyla gideriyorlar.

Yemeklerini bile gözetmenler aracılığıyla yiyebilen katılımcılardan, tek kişilik odalardaki meditasyon süreci bittikten sonra ormanlık bir alanda doğanın ortasına bırakılarak duygularıyla kaldıkları binayı bulmaları isteniyor.

Çetintaş, katıldığı bir televizyon programında söz konusu meditasyonun amacını şu sözlerle açıklamıştı;

"Karanlık inziva duyularımızla dışarıyı algılamaya çalıştığımız halden bizim içeriye döndüğümüz ve asında duyularımızın yanıltıcı olduğunu hatırlayarak, duyularımızla dışarıyı algılamak yerine kalp gözümüzle... Aslında hikaye görüyoruz ama bu hikayeyi ne kadar görüyoruz. Karşımızdaki insanı ne kadar tanıyoruz. Hep bir şeylerle yargılıyoruz, algılayabildiğimiz kadar yargılıyoruz. Söz vardır 'Kabımız kadar ancak bilebiliriz' diye. Karanlık inzivada amacımız o kabımızdan taşıp her şeyle bağımız olduğunu hissederek her şeyi derinden kalpten deneyimlemek."

Yoga Eğitmeni Çetin Çetintaş


Haber Kaynağı : 12punto

Doruk Taraktaş Sapanca meditasyon