Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Hollywood'u sallayan taciz suçlaması: Harvey Weinstein yeniden yargılanacak

Cinsel saldırı ve tacizden yargılanan Harvey Weinstein hakkındaki 23 yıl hapis kararının bozulmasının ardından yeniden yargılama yapılmasına karar veren savcı, davaya konu eylemlerin rızaya dayalı olmadığını belirterek "Bu davaya inanıyoruz" dedi.

Hollywood'u sallayan taciz suçlaması: Harvey Weinstein yeniden yargılanacak

Hollywood'da çok sayıda kadın oyuncu ve sinema sektörü çalışanının, hakkında taciz ve cinsel saldırı suçlamasıyla beyan verdiği yapımcı Harvey Weinstein hakkında mahkemede verilen 23 yıllık hapis cezasının New York Temyiz Mahkemesi tarafından geri çevrilmesinin ardından Manhattan Bölge Savcılığı, çarşamba günü mahkemede yaptığı açıklamada, Weinstein'ın New York'ta yeniden yargılanacağını söyledi.

Hollywood'da 'Me Too' hareketinin fitilini ateşleyen Weinstein'ın, bu hareket için ve küresel çapta kadın mücadelesi için bir dönüm noktası olarak görülen mahkumiyetinin üzerinden geçen dört yılı aşkın süreden sonra, Yargıç Curtis Farber'in karşısına tekerlekli sandalye ve siyah bir takım elbise ile çıktı.

'BU DAVAYA İNANIYORUZ'

Davanın savcısı Nicole Blumberg, Weinstein'e yönelik suçlamalarla ilgili "Bu davranışta rızaya dayalı hiçbir şey yoktu. Bu davaya inanıyoruz ve yeniden yargılama yapacağız" dedi.

Weinstein'in basın sözcüsü Juda Engelmayer'e göre, 72 yaşındaki yapımcı geçen haftaki kararın ardından Manhattan'daki Bellevue Hastanesi'ne nakledildi.

Farber, Weinstein'ı tekrar gözaltına aldı ve 1 Mayıs İşçi Bayramı tatilinden sonra yeni bir duruşma yapılmasına karar verdi ancak kesin bir tarih belirlemedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Harvey Weinstein Hapis cezası Hollywood