Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

İlkim Karaca, 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filmiyle ilgili avukatı aracılığıyla açıklama yaptı: 'Nihai bir karar verilmedi'

İlkim Karaca, eşi Cem Karaca'nın hayatını konu alan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filminin durdurulması için dava açmıştı. Mahkemenin, Karaca'nın durdurma talebini reddettiği iddia edilmişti. Karaca, avukatı Yasin Gökalp aracılığıyla yaptığı açıklamada "Yargılama devam ediyor. Açıklanan sadece ara karar. Mahkeme nihai bir karar vermedi" dedi.

İlkim Karaca, 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filmiyle ilgili avukatı aracılığıyla açıklama yaptı: 'Nihai bir karar verilmedi'

12punto.com.tr / Özel

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, yönetmen Yüksel Aksu tarafından beyazperdeye aktarılacak olan 'Cem Karaca’nın Gözyaşları' filminin çekilmemesi için dava açmıştı.

Filme dair tüm video, fragman, fotoğraf, film kaydı gibi görsel ve işitsel kayıtların yayınlanmasını önlemeye yönelik açılan durdurma kararı talebinin mahkeme tarafından reddedildiği iddia edilmişti.

İlkim Karaca, avukatı Yasin Gökalp aracılığıyla yaptığı açıklamalarda kamuoyuna yansıyan haberlerin doğru olmadığını ifade etti. 

'MAHKEME NİHAİ BİR KARAR VERMEDİ'

Yapılan açıklamada, "Açıklanan sadece ara karardır. Bu ara kararın açıklanması da gizliliğin ihlalilidir. Yargılama devam ediyor. Mahkeme nihai bir karar vermedi. Kamuoyunu kasıtlı olarak yanıltıyorlar. Ocak ayında ilk duruşma yapılacak" denildi.

'İYİ Kİ BU VEFASIZLIĞA ŞAHİT OLMADI'

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, geçtiğimiz günlerde 12punto'dan Arif Hür'e şu açıklamaları yapmıştı:

"Olayların doğru olarak aktarılması yönünde bir hassasiyetim var. Ayrıca bu film için benden izin alınmadı. Cem'in hayatını anlatan önemli bir film projesinde eşi olarak yok sayılmam beni üzdü. Bu durum Cem'i de çok yaralardı. İyi ki bu vefasızlığa şahit olmadı"

'SAYGISIZCA BULUYORUM'

"Bir kişinin vefatının ardından onunla ilgili bir film çekmek etik midir?" sorusuna da devap veren Karaca, "Vefat eden kişinin yasal mirasçılarından izin alınarak yapılıyorsa neden olmasın. Ancak izin almadan, 'Ben yaptım ve oldu, kanunları, hukuku ve merhumun yasal mirasçılarını tanımıyorum' şeklinde bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Hatta bu şekilde bir yaklaşımı saygısızca ve vefasızca buluyorum" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Cem Karaca’nın Gözyaşları Cem Karaca Beyazperde İlkim Karaca Avukat