İrmik helvası nasıl yapılır?
En sevilen tatlılardan biri olan irmik helvası, genellikle doğru kıvamın yakalanamaması sebebiyle istenilen lezzete ulaşılamıyor. Tam kıvamında irmik helvası nasıl yapılır?
İrmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olup, yapımı oldukça pratik ve lezzetli bir alternatiftir. Bu tarifte, sadece birkaç malzemeyle kolayca hazırlayabileceğiniz, hem sıcak hem de soğuk servis edilebilen nefis bir irmik helvasının adımlarını bulacaksınız.
KOLAY İRMİK HELVASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER (4-6 KİŞİLİK)
3 su bardağı ince irmik
2,5 su bardağı şeker
350 g tereyağı veya dilerseniz margarin
2,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı su

Pişirme: 30 dakika
Hazırlama: 10 dakika
Porsiyon: 532 kcal

Yapılışı
İrmik helvası yapmak için ilk olarak küçük bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynatın. Aynı anda ayrı bir tencerede sütü de kaynatmaya başlayın.
Bir tencerede yağı erittikten sonra irmiği ekleyerek ateşte rengi dönünceye kadar kavurun.
Kavrulan irmiğe şerbeti ardından da sıcak sütü yavaş bir şekilde ilave edin.

Şerbetin sıçrama ihtimaline karşı dikkatli olmanız gerkiyor. İlk sıçramalar bitene kadar kapağı kapatın.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırın. İstediğiniz kıvama geline karıştırmayı bitirin ve ateşten alıp kapağını kapattıktan sonra demlenmeye bırakın.
İrmik helvası servise hazır.

Afiyet olsun.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı
Di-En Araştırma'nın İstanbul anketinde görülmemiş fark!
'Gözünün üstünde kaşın var' gibi bir dava!..
Bir bebek Norveç’te 340 bin dolar servetle, Türkiye’de 3900 dolar borçla doğuyor
Beşiktaş Kabataş'taki metro inşaatında çökme meydana geldi
Papa 14.Leo ziyareti, kalpgâh, kenar kuşak jeopolitiği ve dinler
CHP'li Günaydın'dan 'sahte diplomalı milletvekilleri' iddiasına açıklama
Şimdi de refakat eden kişi hastaneye kaldırıldı!
Avrupa aydınlanmasını ve ilerlemesini başlatan hareket; Türk Yürüyüşü...
Şule Çet cinayetinde hapis cezası alan Berk Akand tahliye olmuş