Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Okulda zorba olan çocuklar büyüyünce daha fazla para kazanıyor!

Okulda zorbalık yapan veya öfke patlamaları yaşayan çocuklar, orta yaşlarında yaşıtlarından daha fazla para kazandığı saptandı.

Okulda zorba olan çocuklar büyüyünce daha fazla para kazanıyor!

50 yılı aşkın bir araştırmaya göre, okul çağında zorbalık yapan veya öfke patlamaları yaşayan çocuklar orta yaşlarına ulaştıklarında yaşıtlarına kıyasla daha çok para kazanıyor. Bu bulgular, uzun yıllardır var olan "zorbanın başarısı mezuniyete kadardır" tezini çürütüyor.

T24'te yer alan araştırmaya göre, bu çocuklar büyüdüklerinde işlerinden daha memnun oluyor ve kariyerlerinde daha istenen pozisyonlarda bulunuyorlar.

Britanya'daki Essex Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi'nden araştırmacılar tarafından yapılan araştırma, 1970 doğumlu 7 bin kişinin verilerini inceledi. Araştırma ekibi, 1980 yılında 10 yaşındayken öğretmenlerin tuttuğu raporları 2016'da 46 yaşındayken oldukları durumla kıyasladı.

Araştırmanın yazarlarından Prof. Emilia Del Bono şunları söyledi:

"Öğretmenlerin dikkat, akran ilişkileri ve duygusal dengesizlikle ilgili sorunları olduğunu düşündüğü çocukların gelecekte daha az kazandığını gördük. Ancak okuldaki agresif davranışlar ile daha sonraki yaşamda daha yüksek kazanç arasında güçlü bir bağlantı bulmak bizi şaşırttı."

"Sınıflarımızın rekabetçi yerler olması ve çocukların bu rekabette agresif davranışlarla kazanmaya çalışıyor olması olası. Daha sonra da bu davranışları ileriye taşıyarak daha iyi maaş veren işler için agresif şekilde rekabet ediyor olabilirler. Belki de okulda disiplin kavramını tekrar düşünmeli ve bu karakter özelliklerini çocuklara daha pozitif yollarla aktarmalıyız."

Araştırmacılar, öğretmenlerin 60'tan fazla soruya verdikleri yanıtları kullandı. Sonuçlara göre, öfke patlamaları ya da zorbalık veya diğer çocuklara sataşma gibi davranışlarda bulunan çocuklar 2016 yılına gelindiğinde yüzde 4 daha fazla maaş alıyor.

Del Bono, bu bulguların ebeveynlerin çocuklarını daha agresif olmaya itmemesi gerektiğini, bunun yerine onlara çocuklarına "haklarını savunmayı öğretme" tavsiyesini verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

araştırma