Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Orhan Gencebay: 'Müziğimiz darbe yedi'

Sanatçı Orhan Gencebay, Türk müziğinin son dönemdeki durumunu eleştirdi. Gencebay, "Yerli ve milli değerlerimizin darbe yediğini görüyoruz. Bunun tek sebebi kesinlikle üretenin maddi ve manevi haklarını alamaması" dedi.

Orhan Gencebay: 'Müziğimiz darbe yedi'

Sanatçı Orhan Gencebay, önceki gün Rumelihisarı’nda görüntülendi. Gencebay, “Son yıllarda Türk müziğini nasıl buluyorsunuz?” sorusuna şu cevabı verdi:

"Bu çok uzun ama son derece önemli bir konu. Yerli ve milli değerlerimizin darbe yediğini görüyoruz. Bunun düzelmesi için son derece önemli çalışmalara, görüşlere ve bakışlara ihtiyacımız var.

Maalesef bu konuda yeterli bilgi sahibi olanımız yok. Şu anda çöküş demiyorum ama zor bir yerdeyiz. Bunun tek sebebi de üretenin maddi ve manevi haklarını alamaması. Bu yüzden birinci derecede besteciler ve yorumcular çıkmıyor. Yeni albümler de çıkmıyor"

'EN VERİMSİZ DÖNEMİ YAŞIYORUZ'

Sözlerini sürdüren sanatçı, "Yapımcılar, yorumcular, besteciler, üreten yaratıcılar en verimsiz dönemini yaşıyor. Buradan sıyrılmazsak kültürümüzü, yerli ve milli değerlerimizi ileriye kesinlikte taşıyamayız" ifadelerini kullandı. 


Haber Kaynağı : Hürriyet

İlgili Haberler

Orhan Gencebay Müzik