Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Suudi Arabistan'ın kadın robotu Sara'nın seks ve politika konuşması yasak

Suudi Arabistan'da bu ay başında tanıtılan robot Muhammed ve Sara çifti, Muhammed'in kadın sunucuyu taciz etmesi ve Sara'ya uygulanan konuşma yasağıyla dünya basınının gündeminde.

Suudi Arabistan'ın kadın robotu Sara'nın seks ve politika konuşması yasak

Suudi Arabistan'da bu ay başında tanıtılan robot çifti Muhammed ve Sara, dünya basınının ilgisini çekmeye devam ediyor. Tanıtım sırasında Muhammed'in kadın sunucuyu taciz etmesinin ardından şimdi de Sara'ya uygulanan yasak konuşuluyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, Riyad merkezli QSS AI & Robots firmasının CEO'su Elie Metri, Sara'nın seks veya politika hakkındaki konuşmaları reddetmeye programlandığını söyledi. Ülkede her iki konuyu da açıkça tartışmak şeriat kanunlarına göre Suudi kadınlar için yasa dışı.

NAZİK OLMALI...

Sara'nın kendisinin bir kadın olduğunu biliyor, 25 yaşında, 1,62 boyunda ve Suudi kıyafetleri giyiyor. Nazik olmalı, politikadan konuşmamalı ve seksten konuşmamalı.

Son yıllarda Suudi toplumunu modernleştirme girişimleri olmasına rağmen, Suudi Arabistan'ın hukuk sistemi şeriat hukukuna dayanıyor.

Geleneksel Suudi abayasını giyen Sara, Suudi Arabistan'da ve muhtemelen Orta Doğu'da tasarlanıp üretilen ilk insansı robot. Kendisi hem Arapça hem de İngilizce konuşuyor.

Metri, Sara'nın çeşitli teknoloji fuarlarında göründükten sonra ilgi çektiğini ve Suudi Arabistan'ın robotik ve yapay zekâ alanındaki ilerlemelerini etkili bir şekilde öne çıkardığını söyledi.


Haber Kaynağı : 12punto

Suudi Arabistan yasak robot