Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tarihi belge açık artırmaya çıkıyor: Oppenheimer'ın atom bombası raporu!

14 Mart'ta, dünyanın en önemli tarihi belgelerinden biri olan Oppenheimer'ın Manhattan Projesi Raporu açık artırmaya çıkacak. “Atomic Bombs” adlı bu rapor, Japonya'ya atom bombalarının atılmasından sadece haftalar önce yazılmış ve Manhattan Projesi'nin iç yapısını gözler önüne seriyor.

Tarihi belge açık artırmaya çıkıyor: Oppenheimer'ın atom bombası raporu!

14 Mart'ta, dünyanın en önemli tarihi belgelerinden biri olan Oppenheimer'ın Manhattan Projesi Raporu açık artırmaya çıkıyor. Bu rapor, Japonya'ya atom bombalarının atılmasından sadece haftalar önce yazılmış ve Manhattan Projesi'nin detaylarını içeriyor.

1945 yılında hazırlanan bu rapor, "Atom Bombaları: Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti Himayesinde Askeri Amaçlar İçin Atom Enerjisinin Kullanımı Yöntemlerinin Geliştirilmesi Hakkında Genel Bir Hesap, 1940-1945" başlığını taşıyor. Önde gelen bilim insanları J. Robert Oppenheimer, Enrico Fermi, Ernest Lawrence, James Chadwick, Harold Urey ve Isidor I. Rabi gibi isimlerin imzalarını içeriyor. Rapor, Hiroşima ve Nagasaki'ye atom bombalarının atılmasından sadece günler sonra, 12 Ağustos 1945'te medyaya ilk kez sunulmuş.

Japonya'nın II. Dünya Savaşı'ndaki teslimiyetinin duyurulduğu dönemde, raporun atom bombasının oluşturulmasına dair ilk kamuoyuna açıklanan rapor olduğu düşünülüyor.

Bir önceki benzer bir açık artırma, 10 yıl önce (2014 yılında) gerçekleşti. O zaman, "Los Alamos New Mexico Atomic Bomb Project" ten 30 kişinin imzaladığı bir kart, Christie's tarafından 161 bin dolara satıldı.

32 BİN DOLARA ULAŞTI

Açık artırma 14 Mart'ta gerçekleşecek ve RR Auctions'ın web sitesinden canlı olarak izlenebilecek. Bu tarihi belgenin, belirlenen 25 bin dolarlık başlangıç fiyatının çok üzerine çıkması bekleniyor ve şimdiden teklifler 32 bin dolara ulaşmış durumda.

Manhattan Projesi Raporu'nun açık artırmadaki değeri ve gelecekteki önemi zamanla ortaya çıkacak. Bu belge, bilim ve dünya tarihine ilgi duyanlar için kamuya açık bir açık artırmada sunulan en önemli belgelerden biri olarak görülüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Açık artırma Oppenheimer