Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tarkan'dan sokak hayvanları mesajı: 'Devlet, can dostlarımızın güvenliğini korumalı'

Sokak hayvanlarına yönelik yasa tasarısının Meclis'e geleceği konuşulurken, 'uyutma' teklifine dair haberler yapıldı. Şarkıcı Tarkan, "Devlet, can dostlarımızın güvenliğini korumalı" dedi.

Tarkan'dan sokak hayvanları mesajı: 'Devlet, can dostlarımızın güvenliğini korumalı'

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 'başıboş köpekler' sorununun çözümü için 'sokak hayvanlarının uyutulması' maddesini de kapsayan yasa değişikliği teklifine Tarkan'dan da itiraz geldi.

Şarkıcı, Dr. Güven Eken'in, mevcut yasal düzenlemeye ilişkin itirazlarını ve önerilerini yazdığı bir metni sosyal medya hesabından "Sevgili Güven Eken ne kadar doğru ifade etmiş" notuyla paylaştı.

AKP, sokak hayvanları ile ilgili yeni düzenleme için Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen AKP kurmayları, ‘başıboş köpekler’ sorununun çözümü için ‘köpeklerin uyutulmasını' da öngören bir yasa teklifi hazırladı.

Hazırlıkları tamamlanan yasa teklifinin bu hafta Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Düzenleme Meclis'ten geçerse kamuoyuna yansıyan ve kulislerde konuşulan teklif, kısırlaştırma ve aşılama işlemlerinin aşamalı olarak yapılması, köpeklerin sahiplendirilmesi için süre verilmesi ve sahiplendirilmeyen hayvanların 'uyutulması' gibi maddeleri öngörüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

sokak hayvanları Tarkan Köpek

İlgili Haberler