Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tinder bağımlılık yaratıyor mu? Eski kullanıcılar şirketi dava etti!

Match Group'a ait Tinder, Bumble ve OkCupid gibi flört uygulamalarının eski kullanıcıları, uygulamaların bağımlılık yarattığını ve kullanıcıları abonelik planlarına yönlendirmek için algoritmalar kullandığını iddia ederek dava açtı.

Tinder bağımlılık yaratıyor mu? Eski kullanıcılar şirketi dava etti!

Tinder ve diğer flört uygulamalarının sahibi olan Match Group'a, eski kullanıcılarının bağımlılık geliştirdiği iddiasıyla dava açıldı.

ABD'nin dört farklı eyaletinden altı davacı, Match Group'un flört uygulamalarının eski kullanıcıları olduğunu belirtiyor. Davacıların iddiasına göre, şirketin kullandığı eşleşme algoritmaları, kullanıcıları potansiyel flörtleriyle eşleştirmek yerine uygulamada daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak ve abonelik planlarına çekmek amacıyla tasarlanmış.

Davacıların San Francisco'daki Federal Mahkemeye sunduğu rapora göre, bu algoritmaların kullanıcıları oyunlaştırarak psikolojik olarak ödüllendiren bir sistem olduğu iddia ediliyor, benzer bir etkiyi kumar bağımlılığında görmek mümkün olabilir.

Davacılar, Match Group'un "silinmek için tasarlandı" sloganına rağmen, uygulamaların kullanıcıları uygulamada tutmaya yönelik bir yapıya sahip olduğunu iddia ediyorlar.

Match şirketi ise bu iddiaları reddediyor ve işletme modellerinin kullanıcıları daha verimli bir şekilde eşleştirmek olduğunu vurguluyor. Ayrıca, açılan davayı anlamsız bulduklarını belirtiyorlar. Şirket, amaçlarının daha fazla insanı birbiriyle başarılı bir şekilde eşleştirmek olduğunu ifade ederken, iddiaları yalanlıyor.



Haber Kaynağı : 12punto

tinder Psikoloji ABD