Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TRT, Cem Karaca şarkılarını satın aldı

TRT, Cem Karaca'nın 15 şarkısını All Stars Music'ten satın aldı. Bu satın alma, 'Cem Karaca'nın Gözyaşları'nın durdurulmasına ilişkin ara karar davasına yeni bir boyut kazandırdı.

TRT, Cem Karaca şarkılarını satın aldı

Cem Karaca'nın hayatından kesitlerin, Yüksel Aksu'nun yönetmenliğiyle beyazperdeye aktarıldığı "Cem Karaca'nın Gözyaşları" cuma günü vizyona girdi.

2004'te hayatını kaybeden Cem Karaca'nın 2001'de evlendiği son eşi İlkim Karaca, filmde kullanılan Cem Karaca şarkılarının haklarının kendisinde olduğu ve kenisine sorulmadan çekildiği gerekçesiyle İstanbul Fikri ve Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

Mahkeme, İlkim Karaca'nın 3 milyon 500 bin lira teminat yatırması karşılığında gösteriminin durdurulmasına ilişkin ara karar verdi.

İlkim Karaca, teminatı henüz yatırmadığı için filmin gösterimi devam ediyor.

'BİZİM HAK İHLALİ YAPMADIĞIMIZIN GÖSTERGESİDİR'

Film yapımcısı Aytaç Ağdağ, Cem Karaca şarkılarını İlkim Karaca'nın sattığı All Stars Music'in izniyle ve telifini ödeyerek filmde kullandıklarını belirterek filmin gösteriminin durdurulması halinde, İstinaf Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi. 

Yapımcı Aytaç Ağdağ, Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'a bu konuda yaptığı açıklamada, "TRT, Cem Karaca şarkılarını All Stars Music'ten satın aldı. Yani, şarkıları gerçek sahibinden satın aldı. Biz de şarkıları; gerçek sahibinin izniyle, telifini ödeyerek filmde kullandık. TRT'nin şarkıları All Stars Music'ten satın alması bizim hak ihlali yapmadığımızın göstergesidir. Şarkılar, eser işletme belgesi kimdeyse onun izniyle kullanılır veya ondan satın alınır" dedi.

'FİLMİN GÖSTERİMDEN KALKMASINI İSTİYORUZ'

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, 12punto'ya yaptığı açıklamada, "Eğer bulabilirsek 3.5 milyon TL'yi yatırıp filmin gösterimden kalkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İlkim Karaca'nın açıklamalarının tamamı şu şekilde:

"Çok sevgili eşim Cem Karaca, bildiğiniz üzere 8 Şubat 2004 tarihinde hayatını kaybetti. O günden beri aziz Türk halkını gerçekte var olmayan hikayelere inandıranlar tarafından maddi, manevi ve de psikolojik şiddet görüyorum. Bu haksız, kaba ve saygısız tutum karşısında, ilk kez hakkımı arıyorum.

Gündemdeki film bahanesiyle “Cem Karaca’ya sahip çıkın” diyerek beni doğrudan hedef gösteriyorlar. Yani, halkı açıkça kin ve düşmanlığa teşvik ediyorlar. Daha da ileri giderek, şahsıma, milyonların önünde utanmadan asılsız iftiralar atıyorlar. Buna cesaret edebilecek kadar gözleri dönmüş vaziyetteler. Oysa 20 yıldır her istediklerini dikte ettirdiler. Çok yüksek menfaat elde etmelerine rağmen sürekli bir ajitasyonla mağdur edebiyatı yaptılar, hala da yapmaya devam ediyorlar.

Bilgi kirliliği yaratarak bana ve kıymetli eşim Cem Karaca’ya ağır zararlar vermek niyetindeler. Eşim Cem Karaca hayatta olsaydı; bu insanlar onun karşısında konuşmaya bile cesaret edemezlerdi. Cem, bu hadsizlere hemen hadlerini bildirir ve daha önce de yaptığı gibi büyük bir hukuk savaşı başlatırdı.

Ben, eşim Cem Karaca’nın filmi çekilirken onun gerçek hikayesi anlatılsın istiyorum. Bol kurguya dayanmasın. İnsanlar gerçek Cem Karaca’nın bir başyapıt olduğunu görsün. Cem’i sanatçı ve insani yönüyle bir bütün olarak tanısınlar ve Cem yeni nesillere eksiksiz tanıtılsın. Şahsıma karşı işlenen suçlara ve üzerime atılı mesnetsiz iftiralara cevap olarak kanuni haklarımı sonuna kadar kullanacağım"

NE OLMUŞTU?

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, sanatçının hayatını konu alan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filminin gösteriminin durdurulması için İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Talebi kabul eden mahkeme 26 Ocak 2024 tarihinde vizyona giren filmin gösteriminin durdurulmasına karar verdi.

Durdurma kararı verilmesinin ardından konuşan Emrah Karaca, "Enteresan bir süreçten geçiyoruz. Muhteşem bir galanın sonunda çok emek verilmiş ve gerçekten galaya gelen herkesin ve ilk gün itibarıyla sinemaya giden tüm izleyicilerin neredeyse tam not verdiği bir filmin sonunda, gösterime girdiğimiz ilk hafta böyle bir durumla karşınızda olmaktan dolayı gerçekten üzüntülüyüz" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Cem Karaca TRT Beyazperde İlkim Karaca İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi

İlgili Haberler