Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, 2 Nisan Salı günü yaşamını yitirdi. İnanoğlu, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde kılınan öğle namazı sonrası ebediyete uğurlandı.

Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinemasının 'Bay Sinema'sı Türker İnanoğlu, bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 88 yaşında hayatını kaybetti.

2 Nisan Salı günü hastaneye kaldırılan Türker İnanoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İnanoğlu için bu sabah TİM Show Center’da tören düzenlendi.

İlker İnanoğlu babasını anma konuşmasında şunları söyledi:

"Çok mükemmeliyetçi bir adamdı. 18 yaşımdan beri sağlık sebeplerinden dolayı Amerika’ya götürdüm. Son zamanlarında yine Amerika’ya gittik ameliyat için. Otele geldik, asansöre bindik orada düğmeye basmaya çalıştı ‘baba bırak onu da ben yapayım dedim’ her şeyi kendisi yapmak isterdi. Çok sert bir babaydı, hala çocuk gibiydim karşısında. Vefat edince üzerimdeki baskı kalkar diye hissediyordum ama yanılmışım. Çok zor... Baba seni çok seviyorum"

'ÇALIŞKAN VE DİSİPLİNLİYDİ'

Usta ismin kızı Zeynep İnanoğlu Özdemir ise, "Babam önemsediği konuları kimseye emanet etmezdi. Bugünü de kendisi planladı. Benim yurtdışında olacağımı düşünmüştü. Her şeyin üzerinden birkaç kez geçtik. Bütün bu planlamalar yaşanan acıyı azaltmıyormuş. O böyle bir insandı detaylara hakimdi. Çalışkandı, disiplinliydi.

Duygularını göstermemekle beraber aşırı duygusaldı. İşine ve çalışma arkadaşlarına inanılmaz bağlıydı. Çok insana dokunup, çok eser bıraktı. Bugün burada sizleri görse çok mutlu olurdu. Tam istediği veda. Sevgili baba beni duyuyorsan hissediyorsan seni çok sevdiğimi bilmeni istiyorum. İsminin ve adının bizlerle yaşaması için elimden gelen her şeyi yapacağımın sözünü veriyorum" dedi.

GÖZYAŞLARI ARASINDA UĞURLANDI

İnanoğlu, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde kılınan öğle namazı sonrası ebediyete uğurlandı.

Usta yönetmen gözyaşları arasında Kanlıca'daki aile mezarlığına defnedildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Türker İnanoğlu Bay Sinema İlker İnanoğlu Türk Sineması

İlgili Haberler