Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Usta oyuncu Fatma Karanfil hayatını kaybetti

Bir süredir kanserle mücadele eden usta oyuncu Fatma Karanfil yaşamını yitirdi. Usta oyuncunun ölüm haberini menajeri Aslı İslamoğlu duyurdu.

Usta oyuncu Fatma Karanfil hayatını kaybetti

Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Şayeste rolüyle hafızalara kazınan usta oyuncu Fatma Karanfil'den acı haber geldi.

Kanser nedeniyle yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 72 yaşındaki oyuncu, hayatını kaybetti.

ÖLÜM HABERİNİ MENAJERİ VERDİ

Fatma Karanfil'in ölüm haberini sosyal medya hesabından duyuran menajeri Aslı İslamoğlu; şu ifadeleri kullandı:

Değerli oyuncumuz Fatma Karanfil'i kaybettik. Türk sinema ve tiyatrosunun saygın isimlerinden, çok değerli oyuncumuz Fatma Karanfil'in vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Sanat hayatı boyunca pek çok başarılı projede yer alan ve birçok ödüle layık görülen Fatma Karanfil, yalnızca oyunculuğuyla değil, aynı zamanda zarafeti, çalışkanlığı ve insanlığı ile de örnek alınan bir isimdi. Bu acı kaybın derin üzüntüsünü yaşarken, Fatma Karanfil'e Allah'tan rahmet diliyor, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Işığı hiç sönmeyecek, kalplerimizde ve sanat dünyasında daima parlayacaktır. Mekanın cennet olsun, değerli Fatma Karanfil. Tüm Sanat camiasına ve Kamuoyuna duyurulur.

FATMA KARANFİL KİMDİR?

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Fatma Karanfil, 3 Şubat 1952 tarihinde Eskişehir'de dünyaya geldi.

LCC'de eğitim alan sanatçı, 1968'de Ses dergisi yarışmasında kazandığı üçüncülükle sinemaya başladı. 1975'te Ali Kocatepe ile evlenip daha sonra ayrılan sanatçı; 1976 - 1980 yılları döneminde Londra'ya tekstil eğitimi almaya gitti. 1984'te ikinci kez evlendi. Göğüs kanserine yakalanıp atlattıktan sonra, 2001'de yeniden sahnelere döndü.

Yeşilçam’ın unutulmayan yapımlarından "Keloğlan'da "Fatma"karakterini canlandıran Karanfil, son olarak "Aşk-ı Memnu" dizisindeki "Şayeste" rolüyle hafızalara kazındı.


Haber Kaynağı : 12punto

Aşk-ı Memnu Fatma Karanfil