Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yılmaz Atadeniz'in cenaze programı belli oldu

Yeşilçam'ın usta yönetmenlerinden Yılmaz Atadeniz, 91 yaşında hayatını kaybetmişti. Atadeniz'in cenaze programı belli oldu.

Yılmaz Atadeniz'in cenaze programı belli oldu

'Dağların Oğlu', 'Kahreden Kurşun', 'Kan Gövdeyi Götürdü', 'Aslanların Dönüşü', 'Çirkin Kral' ve 'Silahların Kanunu' gibi unutulmaz filmlerin yönetmenliğini üstlenen Yılmaz Atadeniz, 91 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Bir hafta önce Sarıyer Eftal Hastanesi'ne kaldırılan Atadeniz'e Covid-19 teşhisi konulmuş, ciğerlerinde enfeksiyon oluşunca yoğun bakıma alınmıştı.

Acı haberi duyuran oyuncu Zafer Algöz, "Yeşilçam'ın enteresan filmlere imza atan yönetmeni Yılmaz Atadeniz ağabeyimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin" dedi.

Yılmaz Atadeniz'in cenazesi bugün öğlen Bebek Camii'nde düzenlenecek tören sonrası Aşiyan Mezarlığı'na defnedilecek.

YILMAZ ATADENİZ KİMDİR?

Yılmaz Atadeniz, 1 Şubat 1932 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Kabataş Erkek Lisesi mezunudur. Kurgucu ve film yönetmeni olan abisi Orhan Atadeniz‘in ani ölümünden sonra Erman Film Stüdyosu'nda çalışmaya başladı. Sinema alanındaki dernek ve sendikalarda kurucu olarak yer almıştır.

Sine-Sen (Sine-Kamder) derneğinin kurucusu ve iki devre başkanlığını yapmış, 1988‘den beri Film Yapımcıları Derneği Yönetim Kurulu’nda görev almıştır. 1989’da II. Ankara Film Festivali ve 1992'de Altın Koza Film festivali Jüri Başkanlığında bulunmuştur.

2007 Ocak’ta SE-SAM Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı'na gelmiştir, halen başkanlık görevini yürütmektedir (2020).

2008 yılında 45. Antalya Film Festivali'nde, 2012 yılında Konya Selçuk Üniversitesi'nde Onur Ödülü almıştır.

YILMAZ ATADENİZ FİLMLERİ

Yılmaz Atadeniz’in başlıca filmleri arasında "Çare Sende Allahım", "Julverin İki Sene Mektep Tatili", "Talihsizler, Küskünüm", "Afacan, Donanmanın Gülü", "Cilalı İbo", "Maceralar Kralı", "7 Kocalı Hürmüz", "Yılmayan Şeytan", "Maskeli Beşler", "Kafkas Kartalı", "Kadıhan", "Yemende Bir Avuç Türk", "Kader Arkadaşım", "Kanije Kalesi", "Akıncılar", "Sarı Necmiye" ve "Turhanoğlu Çal Hasan" bulunuyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Yılmaz Atadeniz yeşilçam Zafer Algöz

İlgili Haberler