Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

NATO'ya Bağımlı Yurttaşlık Bilinci

Yurttaş yurdunu seven insandır.

Bir de insan sevmez yurtseverler vardır. Yurdun kedisini köpeğini, sokak hayvanlarını dağlarını o ovalarını pek severler. Ama yurdun insanlarını sevmezler. 

Yurdun insanlarıyla arasında bir dayanışma yoktur.

Sokak hayvanlarını severler ama sokakta kimsesiz sahipsiz barınmasız,  acı ve korku içinde  yaşayan çocukları sevmezler.

Bu insanlar ABD'yi çok severler.

NATO'yu çok severler.

İsrail’i çok severler .

Avrupa Birliği'ni çok severler. 

Ama kendi yurttaşlarını sevmezler. Kendi devletlerini sevmezler. Kendi kültürlerini sevmezler. Türkülerini sevmezler.

  1. Ve bu insanlar çok samimiyetsizdirler.. Şehitlere ağlarlar ama NATO'nun genişlemesine oy birliğiyle destek verirler. İnsan sormadan edemiyor. Sayın milletvekilleri siz Türkiye milletvekillerisiniz. Oniki askerimizi şehid eden İsveç'in de dahil olduğu Avrupa değil mi?  ABD değil mi NATO değil mi? Pkk en büyük gücünü Avrupa'dan almaktadır. ABD'den almaktadır. NATO'dan almaktadır. Parası, dostları destekçileri, eğitildikleri yer, Hep Onlardır. İsrail ABD AB Nato . 

Bizim kirli bilinçli yurttaşlarımız da bunların içindedir. Bunlarla beraberdir. Türkiye'yi içten vurma içten çökertme işini yapmaktadırlar.

Çok açık gözükmüyor mu? Nasıl göremiyorsunuz? Türkiye Amerika'yla savaşıyor. Türkiye Avrupa'yla savaşıyor. Türkiye NATO'yla savaşıyor. Türkiye İsrail ile savaşıyor. Gerçek bu kadar açıkken sizler NATO'nun genişlemesine  daha da güçlenmesine oy veriyorsunuz? NATO'nun genişlemesini el kaldırırken hiç mi üzülmediniz? 

  • Evlere ateş düşerken siz bir taraftan Amerika'ya yaranmaya çalışacaksınız bir taraftan da şehitlere ağlayacaksınız yazıklar olsun size.

Aklıma bir Yemen türküsünden dörtlük geldi:

Yemen yolu çukurdandır.

Karavanam bakırdandır.

Zenginimiz bedel verir.

Askerimiz fakirdendir.

Bazıları şöyle diyorlar: "Allah onlara da şehitlik nasip etti. Çünkü o yoksul evlerinde iman var onun için Allah o evlere şehitlik nasip ediyor."

Bak bak bak bak bak…. Nasıl kafalara çimento döküyorlar dini nasıl istismar ediyorlar? Yahu bir de siz şehit olun. Siz zengin hanelerinden konaklardan da  bir şehit çıksın. Bu kadar mı imansızsınız? Bu kadar zenginliğin içerisinde bedel ödüyorsunuz kıymetli evlatlarınızı askere göndermiyorsunuz. Bu kadar sınıfsal sömürü bu kadar sınıfsal sahtekarlık ve  vicdansızlık olur mu? Zaten sınıf temelinde düşünüyorsanız sahtekarlar din istismarcıları etnik kişiler ve benzeri kara vicdanlar daima size saldırırlar. Daima bilincinizi zehirler.

Terörden kurtuluşun temeli NATO'dan çıkmaktır. Avrupa Birliği'nden çıkmaktır. Amerika Birleşik Devletleri'nin üslerini kapatmaktır. Hem Amerika Birleşik Devletleri'nin üslerini açık tutacaksınız onlara her türlü destek vereceksiniz hem de Gazze için aslanlar gibi kükreyen laflar edeceksiniz. Yeter ya yeter gerçekten.

Gazze'ye saldıran Amerika'dır. PKK'yla beraber olup evlatlarımızı şehit eden Amerika'dır.  Türkiye Amerika'yla savaş halindedir. Bunu göremiyorsanız bu memleketin size yedirdiği ekmek size haram olsun. O şehitlerin hakkı size haram olsun.

Ülkemizin ciddi bir sınıfsal dayanışmaya ve sınıfsal uyanışa ve sınıf bilincine ihtiyacı vardır. Artık emekçi sınıf kazma kürek işçilerinden ibaret değildir. Emeğiyle çalışan avukat, doktor, mühendis, tezgah başında çalışan işçi, inşaatta çalışan amele bunların hepsi emekçi sınıftandır. Ama ne yazık ki emekçiler güçlerini bilmiyorlar. Üreten biziz yöneten de biz olacağız diyemiyorlar. Örgütlenemiyorlar.

Egemen sınıflar tarih boyunca emekçileri savaş meydanlarında birbirine kırdırmışlardır. Savaş olmayan zamanlarda onları karın tokluğuna çalıştırarak emeklerini sömürmüşlerdir. İnsanlık tarihi bir uygarlık tarihi değildir. İnsanlık tarihi aslında bir zulüm tarihidir. Güçlünün zayıfı ezdiği bir tarihtir.

Önümüzde iki seçenek vardır. Birinci seçenek İnsanlaşmak. İkinci seçenek canavarlaşmak. Biz emekçiler emekten yana olanlar insanlaşmayı seçmeliyiz.

Yazımı bir soruyla bitirmek istiyorum.

Türkiye Amerika ile savaşıyor.

Siz hangi taraftasınız? Kimden yanasınız?