Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Göle halkı siyanürlü altın madenine karşı tek yürek oldu: 'Göle, İliç olmasın'

Koza Holding'in Ardahan'ın Göle ilçesindeki Büyük Altunbulak köyünde siyanürle altın arama projesinin iptal edilmesi için bölge halkı ve dernekleri ayağa kalktı. İstanbul ve Ankara'daki Göle derneklerinin de katıldığı panelde uzman isimler söz konusu projenin tehlikelerini anlattı.

Göle halkı siyanürlü altın madenine karşı tek yürek oldu: 'Göle, İliç olmasın'

13 Şubat'ta Erzincan'ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin faaliyet gösterdiği maden ocağı sahasında meydana gelen toprak kaymasının ardından 9 işçi göçük altında kaldı.

İliç'teki facianın ardından gündeme gelen ve Ardahan TV'nin duyurusuyla başlayan 'Göle İliç Olmasın' kampanyasına İstanbul ve Ankara'daki Göle dernekleri de katılım gösterdi.

Ardahan Haber'den Çiğdem Koçak'ın haberine göre; Gazeteci Ömer Turan Büyük Altunbulak köyünde söz konusu projenin tehlikelerine ilişkin bir panel organize etti. Programa katılan Göle dernekleri, siyanürlü altın arama projesine karşı çıktı.

Panelin açılış konuşmasını yapan gazeteci Turan, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden faciasını hatırlattı. 

Panelin moderatörlüğünü gazeteci Mustafa Küpeli yaparken, jeoloji mühendisi Kadir Işık proje hakkında bilgi verdi. Cevherin çıkarılacağı yerler ve bu sürecin Göle'yi nasıl etkileyeceği konuşuldu. Avukat Cömert Uygar Erdem ise proje hakkındaki hukuki boyutları ve dava sürecini katılımcılara aktardı.

Büyük Altunbulak köyünde siyanürlü altın madeni işi için düzenlenen panele, İstanbul Göle Federasyonu, İstanbul büyük Altunbulak köy derneği, İstanbul Durucasu Derneği, İstanbul Cakırüzüm derneği, Ankara Koyunlu Köyü Derneği, Ankara Büyük Altunbulak Derneği, CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu ve Danışmanı Erkan Taşdemir, CHP İlçe Başkanı Recai Özalp, CHP Belediye Başkan adayı Gökhan Budak, DEM Parti İlçe Başkanı Özgür Tanış, DEM Parti Belediye Başkan Adayı Sinan Yılmaz, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Murat Öngel, Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Akın İsmailoğlu, Göle Ziraat Odası Genel Sekreteri Sinan Cem Budak, Muhtarlar, Siyasi partilerin İl Genel ve Belediye Meclis üyesi adayları, Ankara’dan çevre aktivisti Ali Turan, Avukat Yaşar Kaya ve köy sakinleri katıldı.


Haber Kaynağı : 12punto

Anagold Madencilik altın madeni siyanür Büyük Altunbulak köyü Ardahan Göle