Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İzmir ve Aydın’da orman yangınları: Evler boşaltıldı, yollar kapatıldı

İzmir ve Aydında yaşanan orman yangınları neticesinde evler boşaltıldı, yollar kapatıldı. Poyrazın etkisiyle hızla yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Bakan Yumaklı, İzmir'deki tüm yangınların kontrol altına alındığını belirterek; İzmir Menderes ve Çeşme'de yangınların insan kaynaklı olduğunu belirterek şüphelilerin gözaltına alındığını açıkladı.

İzmir ve Aydın’da orman yangınları: Evler boşaltıldı, yollar kapatıldı

Selçuk-Kuşadası kara yolu Pamucak mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 5 helikopter, 18 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 5 dozer sevk edildi.

Yangının saat 17.12'de çıktığı ve ilk müdahalenin 17.20'de gerçekleştirildiği bildirildi.

Yangın nedeniyle Arvalya mevkisinde, Selçuk-Kuşadası kara yolu araç trafiğine kapatıldı.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. 

İzmir'in Selçuk, Menderes ve Çeşme ilçelerinde peş peşe orman yangınları çıktı. Kentin farklı noktalarındaki yangınlara havadan ve karadan müdahale devam ederken Selçuk'taki yangının Aydın'ın Kuşadası ilçesine de sıçradığı bildirildi.

İzmir-Çeşme yolu trafiğe kapandı. Poyraz çok kuvvetli esiyor. Yangının hızlı şekilde yayılmasına neden oluyor.

AYDIN VALİSİ CANBOLAT: YANGINI KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ

İzmir’in Selçuk ilçesinde başlayan ve Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki ormanlık alana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları devam ederken Aydın Valisi Yakup Canbolat Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik ile birlikte bölgeye hareket ederek incelemelerde bulundu. Yangının rüzgarın etkisiyle yayıldığını belirten Vali Canbolat, "Tüm ekiplerimizle bölgedeyiz. Yangını kontrol altına almak için uğraşıyoruz" dedi.

Selçuk'un Pamucak mevkiindeki ormanlık alanda bugün saat 17.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın etkisi ile Kuşadası’ndaki ormanlık alana da sıçradı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı. Havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği yangının Bayraklıdede Mahallesi'nin bulunduğu yerleşim yerlerine yakın alanlara sıçraması üzerine ekiplerce vatandaşların tahliyesine başlandı. Aydın Valisi Yakup Canbolat da Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik ile birlikte bölgeye hareket ederek incelemelerde bulundu.

Vali Canbolat yangına ilişkin yaptığı ilk açıklamasında, "Ekiplerimizle sahadayız. Müdahaleye çalışıyoruz. İnşallah yangını kontrol altına alacağız. Yangına yakın yerde oturan vatandaşlarımızdan özellikle dumandan etkilenmemeleri için şehrin başka noktalarına gitmelerini talep ediyoruz. Ayrıca Selçuk ve Kuşadası yolunu da trafiğe kapattık. Şu ana kadar bize gelen her hangi bir can kaybı bulunmuyor" diye konuştu.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU, YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

İzmir'de başlayıp Aydın'a sıçrayan orman yangınına müdahale devam ederken, yangın bölgesine giden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, çalışmaları yakından takip etti.

İzmir’in Selçuk ilçesinde başlayan ve Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki ormanlık alana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Alevlere havadan ve karadan müdahale edilirken, yangın ilk başladığı andan itibaren bölgeye giden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu çalışmaları yakından takip etti.

Yangın bölgesinde kurulan kriz merkezinde Aydın Valisi Yakup Canbolat'la da görüşen Başkan Çerçioğlu, koordineli bir şekilde söndürme çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti. Beraberindeki heyetle birlikte yanan bölgelerde de incelemelerde bulunan Başkan Çerçioğlu, vatandaşlara 'geçmiş olsun' dileklerini ileterek tüm ekipleriyle alevlere müdahale edildiğini söyledi.

Sosyal medya üzerinden de paylaşım yapan Başkan Çerçioğlu, mesajında "İzmir’in Selçuk ilçesinde başlayarak Kuşadası ilçemizin dağlık alanlarına sıçrayan orman yangınını yerinde inceledik. Tüm ekiplerimiz ile müdahalelerimize devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

BAKANLIK'TAN KUŞADASI AÇIKLAMASI

Aydın'ın Kuşadası ilçesine sıçrayan orman yangını ile ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, paylaşımında "Müdahale cansiperane şekilde sürdürüyor" ifadelerine yer verdi.

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve Aydın'ın Kuşadası ilçesine kadar ilerleyen orman yangınını kontrol altına almak için söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kuşadası Bayraklıdede Mahallesi’ne kadar ulaşan alevler yerleşim yerlerini de tehdit ederken, bölgede tahliye çalışmaları gerçekleştirildi. 

Yangına havadan ve karadan yapılan müdahale hız kesmezken Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yangın ile ilgili açıklama yapıldı. Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda "İzmir Selçuk ve Aydın Kuşadası’ndaki yangınlara karşı mücadelemiz devam ediyor. Orman kahramanlarımız karadan müdahalesini cansiperane şekilde sürdürüyor" ifadeleri yer aldı.

KUŞADASI'NDA ÇIKAN YANGIN İLÇE MERKEZİNE KADAR YAKLAŞTI

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve Aydın'ın Kuşadası ilçesine kadar ilerleyen orman yangını, her geçen dakika büyüyerek devam ediyor.

Kuşadası Bayraklıdede Mahallesi'ne kadar ulaşan alevler yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlarken, yangını söndürmek için ekiplerin yanı sıra sivil toplum örgütleri de seferber oldu.

Yerleşim yerlerine kadar yaklaşan alevleri söndürmek için resmi kurumların yanı sıra sivil toplum örgütleri ve gönüllü vatandaşlar da yangına müdahale ediyor. Kuşadası ve çevresinde faaliyet sürdüren çeşitli inşaat firmaları ise iş makineleri ile söndürme çalışmalarına destek veriyor.

 

İZMİR SELÇUK'TAKİ YANGIN HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

İzmir’in Selçuk ilçesinde çıkan yangına havadan ve karadan müdahale devam ederken, alevlerin boyutu ise dron ile görüntülendi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin 4 uçak, 8 helikopter, 44 arazöz, 14 su ikmal aracı ve 5 dozerle müdahale ettiği yangının boyutu ise dron ile havadan görüntülendi. Bölgede etkili olan rüzgar yangının ilerlemesine sebep oluyor.

Yangın bölgesine yakın yerdeki bir otel ile otel çalışanlarının kaldığı lojman, güvenlik önlemleri kapsamında tahliye edildi. Yurttaşlar ve otel çalışanları eşyalarıyla birlikte konakladıkları yerin dışına çıkartıldı. AFAD ekipleri, vatandaşları araçlarla güvenli bölgeye sevk etti.

MENDERES

Menderes ilçesinde henüz tespit edilemeyen bir sebeple başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri; 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal ve 4 dozer aracı ile müdahale ediyor.

İzmir’de devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 3 adet Couger tipi helikopter ile 2 adet CH-47 tipi helikopter de görevlendirildi. Ekipler yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor.

İLÇEDE BAZI EVLER TAHLİYE EDİLDİ

İzmir’in Menderes ilçesindeki orman yangını nedeniyle, Çamönü Mahallesi tahliye ediliyor. Jandarma, bölgede anonslar yaparak vatandaşların evlerini boşaltmalarını istedi.

ÇEŞME

İzmir Menderes'teki yangının ardından bir yangın da Çeşme'de başladı, otoban trafiğe kapatıldı.

Menderes ilçesinde çıkan, 5 uçak ve 13 helikopter olmak üzere toplam 18 hava aracının yer aldığı yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, bir yangın haberi de Çeşme’den geldi. Çeşme Germiyan Mahallesi’ndeki kırsal alanda çıkan yangına; 2 uçak ve 1 helikopter olmak üzere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

OTOBAN TRAFİĞE KAPATILDI

Öte yandan, Urla ilçesine bağlı Kuşçular Mahallesi’ndeki yol kenarında da yangın çıktı. Otluk alandaki yangın nedeniyle, İzmir-Çeşme otobanı trafiğe kapatıldı. Bu yangına da ekiplerin müdahalesinin sürdüğü öğrenilirken, uzun araç kuyrukları oluştu.

SELÇUK'TAKİ YANGIN KUŞADASI'NA SIÇRADI

İzmir'in Selçuk ilçesinde, çam ağaçları ile ormanda yangın çıktı. Yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki ormana da sıçrarken, alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Selçuk ilçesinin Pamucak mevkisinde, saat 17.00 sıralarında çam ağaçları ile ormanda yangın çıktı. Dumanı görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak, 5 helikopter olmak üzere 9 hava aracı, 10 arazöz, 5 su ikmal ve 5 dozerle müdahale etti. 

ORMAN YANGININA GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER İLE MÜDAHALE EDİLİYOR

İzmir'de başlayıp Aydın'a sıçrayan orman yangınına müdahalede 7'nci saate girilirken, gece görüşlü helikopterler de havadan söndürme çalışmalarına devam ediyor.

İzmir'in Selçuk ilçesi Pamucak mevkiindeki ormanlık alanda bugün saat 17.00 sıralarında çıkan yangın, kısa sürede tüm bölgeyi sararak Aydın'ın Kuşadası ilçesine kadar ulaştı. Yangında yüzlerce dönüm alan yanarken, gündüz havadan ve karadan yapılan söndürme çalışmaları havanın kararmasının ardından karadan ve gece görüşlü helikopterlerle devam ediyor. 

Alevlerin kontrol altına alınması için ekiplerin yanı sıra sivil toplum örgütleri ile gönüllü vatandaşların da seferber olduğu bölgede söndürme çalışmalarında 7'nci saate girildi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TOMA'lar da yangın bölgesine yönlendirilirken, AFAD, UMKE ve çeşitli kurumlara bağlı ekipler yangın bölgesinde yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor.

KUŞADASI'NDAKİ YANGINA YAKIN YERLERDEKİ EVLER TAHLİYE EDİLİYOR

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki ormanlık alana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları devam ederken alevlerin yaklaştığı Bayraklıdede Mahallesi'nde, bazı evlerde yaşayan vatandaşların tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi.

Selçuk'un Pamucak mevkiindeki ormanlık alanda bugün saat 17.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisi ile Kuşadası'ndaki ormanlık alana da sıçradı. 

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı. Söndürme çalışmalarına Kuşadası Belediyesi de 3 su tankeri, 2 kepçe ve seferber olan tüm personeliyle destek verdi. Havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği yangının Bayraklıdede Mahallesi'nin bulunduğu yerleşim yerlerine yakın alanlara sıçraması üzerine ekiplerce vatandaşların tedbir amaçlı tahliyesine başlandı. Evlerini boşaltan vatandaşlar, görevliler tarafından kent merkezine yönlendiriliyor.

BAKAN YUMAKLI: TEHDİT ALTINDA OLAN YERLEŞİM MERKEZİ YOK

Çeşme ve Torbalı’daki yangınların kontrol altına alındığını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Tehdit altında olan herhangi bir yerleşim merkezi, birimi ya da tesisi söz konusu değil. Yanan herhangi bir ev ya da başka bir tesis yok” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Selçuk ilçesi Pamucak mevkiinde saat 17.00 sıralarında başlayan yangına dair incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gelmiş ve basın mensuplarına ilk açıklamayı yapmıştı. İlerleyen süre zarfında bölgede çalışmalarını sürdüren Bakan Yumaklı, incelemelerin ardından tekrar açıklamalarda bulundu. İzmir'e ve bugün yangın çıkan 7 ilde farklı şekiller ve 11 farklı büyüklükte yangının olduğunu söylediklerini belirten Yumaklı, “Bunlardan 6 tanesi kontrol altına alınmıştı. En son yaptığımız açıklamadan şu ana kadar geldiğimiz noktada Çeşme ve Torbalı'yla alakalı kontrol altına alındı bilgisini veriyoruz. Balıkesir, Susurluk ve İzmir Selçuk ile Menderes'te halihazırda müdahaleler devam ediyor. Susturuluk'taki yangının enerjisi ciddi bir şekilde düşürülmüş vaziyette. Selçuk'taki ve Menderes'teki yangınlara müdahaleler devam ediyor ama onlarda da her geçen an kolaylıyor” diye konuştu.

"YANAN HERHANGİ BİR EV YA DA TESİS YOK"

Tehdit altında olan herhangi bir yerleşim merkezi, birimi ya da tesisin söz konusu olmadığını vurgulayan Bakan Yumaklı, “Selçuk-Kuşadası yolunun tedbiren kapalı olduğunu söylemiştim. Yanan herhangi bir ev ya da başka bir tesis söz konusu değil. Yaralanan herhangi bir vatandaşımız yok. Dumandan etkilenen vatandaşlarımız vardı ama onlar da ciddi derecede değil. Şu anda sağlık tehlikesi olan herhangi bir vatandaşımız yok” cümlelerine yer verdi.

SOSYAL MEDYA UYARISI

Sosyal medyada yer alan dezenformasyonlardan da bahseden Yumaklı, şunları kaydetti:

“Biz geçen bu süre zarfında sosyal medyadaki dezenformasyonla da maalesef mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Burada arkadaşlarımız can siper mücadele verirken hiçbir şekilde anlam veremediğimiz, Kuşadası'yla alakalı hiç olmayan hususların konuşulması ya da Selçuk'la alakalı. Bunları gözlemliyoruz. Bizim verdiğimiz bilginin dışındaki hiçbir şey doğru değil. Zaten burada açıklamalarımızı yapıyoruz.”

"ŞEFFAF BİLGİ VERDİK"

Sözlerini sürdüren Yumaklı, “Türkiye'de aynı anda 44 yangın çıktığı ve bunun bir zafiyet oluşturduğu yönünde bazı iddiaları duyduk. Gün içerisinde farklı zamanlarda farklı şehirlerde çıkan yangınlardan bahsediyoruz. Bunların orman içi, orman dışı alanlardan çıktığından bahsediyorum. Son derece şeffaf bir şekilde vermiş olduğumuz bilginin bu şekilde çarpılmasını da anlayabilmiş değiliz. Ne amaçlanıyor? Devletin hiçbir şekilde müdahalesinde, zamanlamasında, bütün kurumlarıyla, AFAD'ıyla, valiliğiyle, bakanlıklarıyla o eş güdüm ve koordinasyon son derece seviyede devam ediyor. Burada böyle anlamlandıramayacağımız bir husus üzerinden bir zafiyet görüntüsü oluşturmayı anlayabilmiş değilim. Doğru değil, kesinlikle yanlış. Gecenin bu vaktinde bizim bunları konuşmuyor olmamız gerekir” açıklamalarında bulundu.

"ENDİŞEYE SEVK EDECEK HERHANGİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

İlerleyen saatlerde hem Balıkesir Susur’luk hem de İzmir'deki hali hazırda devam eden yangınlar için ekiplerin çabalarının sürdüğü bilgisini aktaran Yumaklı, “Bunlarla ilgili bilgilendirmeye de devam edeceğiz. Fakat şu anda bizi endişeye sevk edecek herhangi bir durum söz konusu değil. Yine bu hatta biraz önce incelemelerimizi yaptık. Bunları çok kısa bir zamanda atlatmış olacağız. Bütün vatandaşlardan en üst düzeyde hassasiyet beklediğimizi ifade ediyoruz. Yangınla ilgili başarının her zaman için yangının çıkmamasının olduğunu söylüyorum” ifadelerine yer verdi.

TSK 5 HELİKOPTERLE DESTEK SAĞLADI

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait 5 helikopterle İzmir'deki yangın söndürme çalışmalarına aralıksız destek sağlandığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet Cougar helikopter ile 2 adet CH-47 helikopter, İzmir’deki yangın söndürme çalışmalarına aralıksız destek sağlamaya devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

İZMİR VALİSİ ELBAN: YANGININ ENERJİSİ DÜŞMÜŞ DURUMDA

İzmir’deki yangınların yerleşim yerlerini tehdit edecek bir yangın olmadığını söyleyen İzmir Valisi Süleyman Elban, “Kuşadası tarafında ve yangının devam ettiği diğer bölgelerde yangının enerjisi düşmüş durumda. Kontrol altına alınmadı ancak başladığı saatlerdeki yoğun bir yangın şiddeti de yok” dedi.

İzmir’in Selçuk ilçesi Pamucak mevkiinde saat 17.00 sıralarında başlayan yangına müdahale sürüyor. İncelemelerde bulunmak üzere yangın bölgesine gelen İzmir Valisi Süleyman Elban, yaşanan yangınlara ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu. Vali Elban, “Bugün sabahtan itibaren 17 tane yangınımız oldu. Bunun 5 tanesi daha küçük ama 12 tanesi hava araçlarıyla müdahale halinde. Bunların içerisinde 2 tanesi dışında diğer yangınlar tamamen söndürüldü ya da kontrol altına alındı.

Menderes'te 2 tane farklı bölgelerde yangınımız vardı. Birisi Şaşal bölgesinde bulunan Çamönü’nde. Şaşal bölgesindeki yangın kontrol altına alındı. Çamönü’nde olan yangınımız henüz kontrol altına alınmamakla birlikte yangının şiddetinde ciddi bir azalma var. Saat 17.12 itibarıyla da Selçuk Pamucak mevkiinde orman yangınımız başladı. 8 dakika sonra hava araçlarımız hızlıca orman yangınına müdahale ettiler. O andan itibaren hem havadan hem karadan müdahaleler devam ediyor. 11 tane helikopterimiz, 7 tane uçağımız havadan, 20 üzerinde arazöz, su tankerimiz, dozerlerimiz ve diğer araçlarımızla da karadan müdahale ediyoruz” diye konuştu.

"YANGIN ŞU AN KONTROL ALTINA ALINMIŞ GÖZÜKMÜYOR"

AFAD sağlık ekipleri ve diğer birimlerin de çalışmalara devam ettiğini aktaran Elban, “Jandarma ve emniyetimiz yol güvenliği alıyorlar. Şu an için hem Pamucak'ta hem Menderes'te bir can kaybımız ya da bir yaralımız bulunmamakta. Menderes'te iki tane yerleşim yeri dışında bulunan evde birer oda ya da bir eklenti bölümünde hafif bir yangın oldu. Onun dışında orman dışında büyük bir zararımız olmadı. Burada da yine çok şükür yerleşim yerlerinde ciddi bir tehdit gözükmüyor.

Dolayısıyla Pamucak'taki şu anda devam eden yangında bir can kaybı, yaralı olacak şekilde, yerleşim yerlerini tehdit edecek bir yangın değil. Şu an kontrol altına alınmış gözükmüyor. Yangın Selçuk sınırında başladı. Dolayısıyla Kuşadası tarafına da yangın sirayet etti. Ancak biraz önce ben bölge müdürümüz ve diğer ekiple beraber havadan yangını takip ettik.

Hemen hemen her tepede, her bölgede en az bir iki tane arazöz ve sürekli yukarıda dönen helikopter ile uçak trafiğiyle yangına müdahale ediliyor. Özellikle Kuşadası tarafında ve yangının devam ettiği diğer bölgelerde yangının enerjisi düşmüş durumda. Kontrol altına alınmadı ancak başladığı saatlerdeki yoğun bir yangın şiddeti de yok” ifadelerine yer verdi.

"KÜÇÜK BİR TARLADA ÇIKTI"

Yangının küçük bir tarlada çıktığını belirten Vali Elban, “Yangın muhtemelen orada birinin attığı bir ateş olabilir veya tarlada bir çalışmadan kaynaklanabilir. Jandarmamız araştırmasına devam ediyor. Henüz gözaltına alınan bir kişi yok ama çok boyutlu araştırmalarımız devam ediyor. Havadaki helikopter ve uçaklarımız gece olduğunda genel anlamda yangın söndürme faaliyetini durduruyorlar. Çünkü sistemler gece çalışmaya uygun değil” dedi.

YURTTAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ

Öte yandan yangın bölgesine yakın yerde olan bir otel ile otelin çalışanlarının kaldığı lojman, güvenlik önlemleri kapsamında tahliye edildi. Yurttaşlar ve otel çalışanları, eşyalarıyla birlikte konakladıkları yerin dışına çıkartıldı.

EDİRNE'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde tarlada çıkıp ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

Demirköy köyü yakınlarında hasat edilmiş buğday tarlasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yakındaki ormanlık alana sıçradı. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

BİRÇOK İLDE ORMAN YANGINI

İzmir'in ardından Bursa, Balıkesir, Kahramanmaraş, Karaman ve Edirne'de çıkan orman yangınları çıktı. Yangından müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. 

GÜN DOĞMASIYLA BERABER MÜDAHALE BAŞLADI

İzmir’in Menderes ve Selçuk ilçelerinde dün çıkan orman yangınlarına, günün ilk ışıklarıyla birlikte tekrardan yangın söndürme uçakları ve helikopterler ile müdahale edilmeye başlanıldı.

İzmir’in Menderes ilçesinde saat 13.00 sıralarında, ilçeye bağlı Karacadağ mevkiinde bulunan ormanlık alanda yangın çıkmıştı. Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangına havanın aydınlık olduğu sürçte İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri; 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal ve 4 dozer aracı ile müdahale etmeye başlamıştı. Havanın kararmasıyla birlikte gece görüşlü helikopterler ve karada ekiplerin yangına müdahalesi gece boyunca devam etti.

Selçuk ilçesi Pamucak mevkiinde saat 17.00 sıralarında çıkan yangına ise yine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin 4 uçak, 8 helikopter, 44 arazöz, 14 su ikmal aracı ve 5 dozerle havanın aydınlık olduğu saatlerde ilk müdahaleleri yapmıştı. Havanın kararmasıyla birlikte gece görüşlü helikopterler ve ekiplerce karada müdahalelere günün ilk ışıklarına dek devam etti. Her iki yangında da günün ağarmasıyla birlikte yangın söndürme uçakları ve helikopterler tekrardan devreye girdi. Ekiplerin hem havadan hem de karadan olmak üzere dört koldan yangınlarla mücadelesinin sürdüğü öğrenildi.

İZMİR'DEKİ YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI: 1 GÖZALTI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de meydana gelen tüm yangınların kontrol altına alındığını açıkladı.

Bakan Yumaklı ayrıca, İzmir Menderes ve Çeşme'de yangınların insan kaynaklı olduğunu belirterek şüphelilerin gözaltına alındığını söyledi.

 


Haber Kaynağı : AA

Helikopter İzmir müdahale orman Yangın