Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Bahadır Erdem'den Merkez Bankası Başkanı'na 'Kiralık ev' tepkisi: ‘Nastan’ oldu bunlar hep

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın İstanbul’daki yüksek kiralar nedeniyle annesinin yanına taşındığını açıklaması gündem yarattı.

Bahadır Erdem'den Merkez Bankası Başkanı'na 'Kiralık ev' tepkisi: ‘Nastan’ oldu bunlar hep

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a verdiği röportajda “Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” demişti.

Erkan'ın tepki çeken açıklamaları gündem yarattı. Erkan'a bir tepki de Prof. Dr. Bahadır Erdem'den geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili kullandığı "faiz sebep enflasyon sonuç" cümlesini de hatırlatan Erdem şunları yazdı:

"Merkez Bankası Başkanı İstanbul’da oturacak ev bulamamış. Maaşı yetmemiş. Mecburen annesinin yanına yerleşmiş. İstanbul’da ev kiraları Manhattan’dan pahalı olur muymuş !!! Olmaz. Olmaz da sebebi var. ‘Nas’ ‘Nastan’ oldu bunlar hep. Büyük ekonomist yıllardır ‘faiz sebep enflasyon sonuç’ dedi. Gel gör ki kazanılan seçimlerden sonra birden fikrini değiştirdi. Onca yüzyıllık Nas birden ortadan kalktı. Şimdi bir dolu deli soru. Yoksa bu Nas günah değil miydi? Günah değilse gene kandırma mı var? Kim kimi kandırdı? Kim kandırıldı? Kim kandı? Nas günah da vatandaşı kandırmak günah değil mi? Gaye Özkan ekonomiyi ne zaman düzeltecek? Ne zaman kiralar normal olacak? Ne zaman kendisi ev tutup oturacak? Malum ev ev üstüne olmaz zor iş. Sonunda dayanamayıp gene Manhattan’a gider mi? Ya da CB aile saadeti bozulmasın diye kendisini Manhattan’a yollar mı?"


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Hakan Bahadır Erdem Cumhurbaşkanı Erdoğan Erdoğan Enflasyon Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası