Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Motorola'dan geleceğe dair bir bakış: Adaptive Display konsepti

Motorola, MWC 2024'te bileğe takılabilen ve farklı şekillere bükülebilen "Adaptive Display" konseptini tanıttı.

Motorola'dan geleceğe dair bir bakış: Adaptive Display konsepti

Motorola, Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2024'te esnek OLED ekran teknolojilerini içeren akıllı telefon konseptlerini tanıttı. Şirket, bileğe akıllı saat gibi takılabilen Adaptive Display adını verdiği yeni bir konsepti duyurdu.

Adaptive Display adı verilen bu cihaz, çoklu menteşeler kullanarak farklı şekillere bükülebilme özelliğiyle dikkat çekiyor. Motorola, 6,9 inçlik pOLED ekranın içe doğru katlanabileceğini veya bir yüzey üzerinde dik durabileceğini iddia ediyor.

Bu cihaz aynı zamanda manyetik bir bileklikle eşleştirildiğinde bileğin etrafını tamamen saran bir yapıya dönüşebiliyor. Ancak bu yeni konsept, bazı kullanıcılara göre akıllı saatlere kıyasla oldukça kalın ve sert bir yapıya sahip olabilir. Ayrıca, egzersiz sırasında ter veya suya maruz kalmaya dayanıklılığı da belirsizliğini koruyor.

Motorola, Adaptive Display'i bir prototip olarak tanıttı ve kesin bir ürün olarak değil, olası bir konsept olarak gösterdi. Bu konsept daha önce Kasım ayındaki Lenovo etkinliğinde de sergilenmişti.

Adaptive Display gibi yuvarlanabilir telefonlar, gelecekte gerçeklik kazanacaklar mı yoksa bilim kurgu olarak mı kalacaklarını zamanla gösterecek. Ancak esnek OLED ekranların gelişmesiyle birlikte akıllı telefon teknolojilerinin de değişeceği öngörülüyor.



Haber Kaynağı : 12punto

Akıllı saat akıllı telefon