Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Obezite tedavisine yönelik MIT'den yeni buluş

Obezite hızla dünya çapında artarken, mühendislerden yeni bir buluş geldi. Obezite tedavisinde kullanılabilecek bu kapsül, farklı işlevlere sahip.

Obezite tedavisine yönelik MIT'den yeni buluş

Obezite dünyanın en büyük sağlık sorunlarından biri olarak görülüyor. Her yıl milyonlarca kişi obeziteye bağlı gelişen hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü yani MIT tarafından geliştirilen yeni kapsül, obezite tedavisinde yutulabilir bir kapsüle güveniyor. 

OBEZİTE TEDAVİSİNDE YENİ BULUŞ

Bu USB boyutlarındaki kapsül mide içinde titreşen, bir yapıya sahip. Bu titreşimler, kişinin midesinin şiştiği algısı yaratır ve yanıltıcı bir tokluk hissi yaratmaya yardımcı olur. 

Science Advances dergisinde yayınlanan çalışmada araştırmacılar bir dizi deney gerçekleştirdi. Deneyin gerçekleştirildiği hayvanlara yemek yedikten yaklaşık 20 dakika sonra bu tokluk hissi veren kapsüller verildi. Kapsül, sinyali veren hormonların salınımını uyarmakla kalmayıp, aynı zamanda hayvanların besin alımını da yaklaşık yüzde 40 oranında azalttığı keşfedildi.

Geleneksel obezite tedavileri çok maliyetli ve bazen de acı verici olabiliyor. Örneğin, mide ameliyatları. Ancak bu cihaz hem uygun maliyetli hem de insanların acı verici ameliyatlar olmadan daha kolay zayıflamasını sağlayabilir. 

Araştırmacılar kapsülün daha fazla test edilmesi gerektiğini biliyor. Bu tarz bir etkinin bile obezite tedavisinde kullanılmasında önemli bir etki yaratabilecek olması heyecan verici olarak görülüyor. 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

obezite obezite tedavisi obezite tedavisinde kapsül