Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tesla'nın yapay zeka yatırımı milyarlarca dolara ulaşacak

Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin yapay zeka alanındaki yatırımının 500 milyon dolardan çok daha fazla olacağını söyledi.

Tesla'nın yapay zeka yatırımı milyarlarca dolara ulaşacak

Elon Musk, Tesla'nın yapay zeka üzerine yapacağı devasa yatırımın büyüklüğünü ortaya koydu. Tesla, elektrikli araçlarıyla tanınmasının yanı sıra yapay zeka alanındaki büyük yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. Bu alandaki en büyük projelerinden biri olan "Dojo" adlı süper bilgisayar, tam otonom araç hedefine önemli katkı sağlamayı amaçlıyor.

Dojo, Tesla'nın araçlardan alınan videolar yoluyla makine öğrenimi gerçekleştiren bir süper bilgisayar olarak biliniyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Dojo, oldukça gelişmiş özellikleriyle dikkat çekmişti. Elon Musk, şimdi Dojo üzerine yapacakları yatırımın 500 milyon dolar olduğunu belirtti. Ancak Musk, bu miktarın düşünüldüğü kadar yüksek olmadığını ve örneğin Nvidia'nın H100 modellerinden 10 bin tanesine eşdeğer olduğunu ifade etti.

Elon Musk aynı zamanda, Tesla'nın Nvidia donanımına bu miktarın çok daha üstünde bir harcama yapacağını belirtti. Yapay zeka alanında rekabetçi kalmak için her yıl milyarlarca doların bu alana yatırılması gerektiğini vurguladı. Bununla birlikte, Tesla'nın yalnızca Nvidia ile sınırlı kalmayacağını ve AMD çiplerini de kullanabileceğini belirtti. Musk, AMD'nin MI300 serisinden de güçlü bir donanım seçeneğinin Tesla için bir seçenek olabileceğini ifade etti.



Haber Kaynağı : 12punto

elektrikli araç Elon Musk yapay zeka tesla

İlgili Haberler