Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

ABD'de başkan adayları belli oldu: Yeterli delege sayısına ulaştılar

ABD'de demokratların ve cumhuriyetçilerin başkan adaylarını belirlemek için yaptığı ön seçimlerde, Joe Biden ve Donald Trump adaylık için yeterli delege sayılarına ulaştı.

ABD'de başkan adayları belli oldu: Yeterli delege sayısına ulaştılar

12PUNTO DIŞ HABERLER

ABD'de devam eden ön seçimlerde ABD Başkanı Joe Biden demokratların adayı olmak için gerekli delege sayısına ulaşırken, eski başkan Donald Trump'ta cumhuriyetçilerin kongresinde aday gösterilmesi için gereken delege sayısını elde etti.

İki parti, Georgia, Washington ve Mississippi eyaletlerinde ön seçimlerine devam etti. 

Geçen hafta rakibi Nicky Haley’nin yarıştan çekilmesiyle Donald Trump ön seçimlerde cumhuriyetçilerin adaylık için yarışan tek ismi olarak kalmıştı. Joe Biden ise demokratlarda rakipsiz durumdaydı.

Joe Biden, kendisine karşı yapılan boykot oy çağrılarına karşın Washington'da yüzde 85, Georgia'da yüzde 95 ve Missisippi'de yüzde 98 oy aldı. Adaylık için gerekli 1968 delege sayısını geçmeyi başaran Biden'ın adaylığı, ağustos ayında düzenlenecek demokrat kongresiyle kesinleşecek.

Cumhuriyetçilerin ön seçimlerinde ise Donald Trump, Washington'da yüzde 73, Georgia'da yüzde 85 ve Mississippi'de yüzde 92 oy aldı. Trump bu sonuçlarla cumhuriyetçilerin kongresinde aday olmak için gereken 1215 delege sayısını aşmayı başardı. Trump'ın adaylığına dair nihai kararı verecek cumhuriyetçilerin kongresi temmuz ayında düzenlenecek. 

Ön seçimlerdeki son sonuçlarla beraber, iki ismin 2020'deki başkanlık yarışının ardından bir kez daha karşı karşıya gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Donald trump Joe Biden ABD seçimleri