Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Almanya Başbakanı İran-İsrail savaşı için açıklama yaptı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Çin'e yaptığı ziyaret esnasında dün İran'ın İsrail'e yönelik saldırısına ilişkin değerlendirmede bulundu. Scholz, savaşı desteklemediklerini belirtti ve İran'ı uyardı.

Almanya Başbakanı İran-İsrail savaşı için açıklama yaptı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Çin ziyareti kapsamında bulunduğu Çongçing kentinde gazetecilere İran ile İsrail arasındaki gerilim hakkındaki soruları yanıtladı.

Scholz, İran’ın İsrail’e yönelik hava saldırılarını kınadıklarını yineleyerek, "Bu hiçbir şekilde savunulmayacak bir saldırıdır. Bu, durumun vahim bir şekilde tırmanmasıdır ve hiçbir şekilde kabul edilebilir, anlaşılabilir veya tahammül edilebilir değildir" dedi. 

Scholz, bu durumun son 48 saatteki en önemli konu olduğu belirterek, durumu hükümet olarak yeniden değerlendirmek için bugün ilgili bakanlarla görüşeceği bilgisini paylaştı.

İRAN'I UYARDI

Kendisinin de katılacağı G7 ülkeleriyle de bir bağlantı yapılacağını aktaran Scholz, "Gerilimin daha fazla tırmanmaması için elimizden geleni yapacağız ve bu yüzden mevcut yolumuzu sürdüreceğiz. Ancak biz sadece herkesi, özellikle de İran’ı bu şekilde devam etmeme konusunda uyarabiliriz" şeklinde konuştu.

Scholz, İsrail ile dayanışma içinde olduklarını da kaydetti.



Haber Kaynağı : 12punto

Almanya Başbakanı Olaf Scholz İsrail İran