Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Başkan adaylığı düşürülecek mi? Trump'ın itirazı reddedildi

Donald Trump’ın hakkındaki ‘gizli belgeleri izinsiz Beyaz Saray’dan çıkardığı’ gerekçesiyle açılan davanın düşürülmesi talebi reddedildi.

Başkan adaylığı düşürülecek mi? Trump'ın itirazı reddedildi

12PUNTO DIŞ HABERLER

Eski ABD Başkanı Donald Trump, önümüzdeki kasım ayında yapılacak seçimlerde cumhuriyetçilerin başkan adayı olmayı garanti altına almıştı. Trump, ‘gizli belgeleri Beyaz Saray’dan yasal olmayan yollarla ve izin almadan çıkardığı’ gerekçesiyle açılan davanın düşürülmesini talep etmişti. Mahkeme, Trump’ın bu talebini reddederek davanın görülmeye devam etmesine hükmetti. Cumhuriyetçilerin ön seçimlerinde diğer adayları geride bırakan Trump, hakkındaki davaların aleyhine sonuçlanması durumunda adaylık yarışının dışında kalabilir.

Trump, belgeleri Beyaz Saray'dan çıkararak evine götürmekle suçlanmış, FBI'ın Trump'ın malikanelerinden birine yaptığı baskında, Beyaz Saray'dan çıkarılmaması gereken 'çok gizli' belgeler ele geçirilmişti.

Trump'ın avukatları, Trump'ın yargılandığı yasanın 'çok muğlak olduğu' gerekçesiyle yargılamanın iptalini talep etmişti. Trump'ın avukatları, suçlamaların dayandırıldığı casusluk yasasının 'bir ABD başkanının ne şartlar altında ve ne kadar ceza alabileceği' konusunda belirsiz olduğunu da öne sürmüştü.

İtirazı değerlendiren ABD Bölge Savcısı Aileen Cannon, 'böyle bir kararı yalnızca jürinin verebileceğini' gerekçe göstererek talebi geri çevirdi. Cannon, iki saatlik duruşmanın ardından açıkladığı kararında, suçlamaların, casusluk yasası kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeceği ve Trump'a yöneltilen suçlamalar göz önüne alındığında 'muğlaklık' iddiasının kabul edilip edilemeyeceğinin, mahkeme süreci sonunda jüri tarafından karara bağlanmasının uygun olacağını ifade etti.

BAŞKAN ADAYLIĞI DÜŞÜRÜLECEK Mİ?

Casusluk suçlamalarıyla yargılanan Trump'ın, seçimlerden önce suçlu bulunması durumunda başkan adaylığı düşürülebilecek. ABD basınında yer alan haberlere göre Trump'ın adaylığının düşürülmesi oldukça düşük bir ihtimal.

Ancak bu yorumlar, hukuki sebeplerden çok siyasi analizlere göre yapılıyor. ABD'de hukukçular, Trump'ın yasal olarak mahkum edilme ihtimalinin bulunduğunu belirtiyor.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Donald trump ABD seçimleri Joe Biden