Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Biden: Kenya, NATO üyesi olmayan ana müttefik

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto ile ortak basın toplantısı düzenledi. Biden, Kenya'yı "NATO üyesi olmayan ana müttefik" olarak tanımaktan gurur duyduklarını belirtti.

Biden: Kenya, NATO üyesi olmayan ana müttefik

Kenya Cumhurbaşkanı William Rutto, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile görüşmek üzere Washington'a gitti.

Joe Biden, konuşmasının başında, ABD olarak Kenya'yı "NATO üyesi olmayan ana müttefik" olarak tanımak üzere Kongre'ye bildirim yapacaklarını ve bu adımı atmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Söz konusu açılımın, ABD-Kenya ve ABD-Afrika ilişkileri açısından çok önemli dönüm noktası olduğunu söyleyen Biden, Sahra Altı Afrika'sında Kenya ile beraber DEAŞ ve Eş-Şebab gibi terör örgütlerine karşı birlikte mücadele verdiklerini ve bu işbirliğine devam edeceklerini vurguladı.

'NATO ÜYESİ OLMAYAN ANA MÜTTEFİK' NE DEMEK?

ABD tarafından "NATO üyesi olmayan ana müttefik" kategorisine alınan ülkeler, özellikle savunma alanında öncelikli ülkeler kategorisinde değerlendiriliyor.

Söz konusu adımla Kenya, ABD'den silah alımlarında öncelikli ülkeler arasında yer alacak, Pentagonun düzenleyeceği silah ihalelerine katılabilecek ve ABD birlikleriyle beraber tatbikatlar yapabilecek.

Kenya, aralarında İsrail, Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Brezilya'nın da bulunduğu "NATO üyesi olmayan ana müttefik" kategorisine Sahra Altı Afrika'sından eklenen ilk ülke olacak.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Biden Kenya