Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Çin, çevrim içi oyunlara yeni kısıtlamalar getiriyor

Çin hükümeti, çevrimiçi oyunlarda zaman ve para harcanmasına kısıtlama getiriyor. Taslak kurallara göre, çevrim içi oyun yayıncısı şirketler, kullanıcıların oyun içi satın almalarına, günlük girişlerine ve oyunda geçirdikleri zamana sınırlama getirecek. Bu kısıtlamalar, Çin'in en büyük çevrimiçi oyun yayıncılarını olumsuz etkileyebilir.

Çin, çevrim içi oyunlara yeni kısıtlamalar getiriyor

Çin, çevrim içi oyunlarda harcanan zaman ve para üzerinde kontrol sağlamak amacıyla yeni düzenlemeleri duyurdu. Ulusal Basın ve Yayın İdaresi (NPPA) tarafından açıklanan taslak kurallara göre, çevrim içi oyun yayıncısı şirketler, kullanıcıların oyun içi satın almalarına, günlük girişlerine ve oyunda geçirdikleri zamana sınırlama getirme zorunluluğuna tabi olacak. Bu adımın amacı, "irrasyonel harcama davranışlarını" kontrol altına almak.

Çin hükümeti ayrıca "ulusal güvenliği tehlikeye atan" ve "ulusal itibara ve çıkarlara zarar veren" oyun içeriklerini yasaklama hakkını elinde bulunduracak. Bu yeni düzenlemeler, çevrim içi oyun sektöründeki büyük şirketleri, özellikle de Tencent ve NetEase gibi önemli oyuncuları etkileyebilir.

Çin'de çevrim içi oyunlar, ülkede 668 milyon çevrimiçi kullanıcıya sahip olan dünyanın en büyük çevrim içi oyun pazarını oluşturuyor. 2023'te çevrim içi oyunlardan elde edilen gelirin 303 milyar yuan (42,8 milyar dolar) seviyesine çıkması bekleniyordu. Ancak yeni kısıtlamaların sektörde gelir kaybına neden olabileceği öngörülüyor. Bu düzenlemeler, 2021 yılında getirilen bir başka düzenleme ile 18 yaşından küçüklerin çevrim içi oyun oynama sürelerini sınırlayan önlemlere ek olarak geldi.


Haber Kaynağı : AA

Çin Oyun