Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'la ilgili kritik değerlendirme: 'Yeni bir göç dalgası...'

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, İsrail'in Lübnan'a yönelik kara saldırısı 'hukuksuz bir işgal girişimi' olarak nitelendirildi. Türkiye, bu saldırının sona ermesi ve İsrail askerlerinin geri çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'la ilgili kritik değerlendirme: 'Yeni bir göç dalgası...'

İsrail'in Lübnan'a gerçekleştirdiği kara saldırılarının ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini belirten Dışişleri Bakanlığı, bu durumu hukuksuz bir işgal girişimi olarak değerlendirdi. Bakanlık, işgal girişiminin yeni bir göç dalgasına neden olabileceği konusunda da uyarıda bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'İsrail'in Lübnan'a kara saldırısı başlatarak bu ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesi, hukuksuz bir işgal girişimidir. Bu saldırının bir an önce sona ermesi ve İsrail askerlerinin Lübnan topraklarından çekilmesi gerekmektedir.'

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin, uluslararası hukukun gereğini yapması ve Lübnan'ın işgaline yönelik bu saldırıya karşı gereken önlemleri alması gerektiği ifade edildi.

Lübnan geçtiğimiz haftasonunda, İsrail'in saldırıları nedeniyle 1 milyondan fazla kişinin ülke içinde göç etmek zorunda kalabileceğini bildirmişti

TÜRKİYE'DEN 'ULUSLARARASI HUKUK' HATIRLATMASI

Açıklamada, İsrail tarafından işlenen her suçun, 'uluslararası hukuka ve BM Şartı'na indirilen bir darbe' olduğu vurgulandı.

Saldırının, sadece bölge ülkelerini değil, bölge dışı ülkelerin de güvenlik ve istikrarını hedef aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Bu tehlikeli işgal girişimi sonucunda yeni bir göç dalgasının ortaya çıkması ve tüm dünyada aşırıcıların zemin kazanması kuvvetle muhtemeldir. Bu gelişmelerin İsrail'e siyasi destek ve silah sağlayan ülkeleri de etkileyeceği unutulmamalıdır.'

Açıklamada, bölgede sükunetin tesisi için atılması gereken başlıca adımın 'Gazze'de acil ve kalıcı ateşkesin sağlanması' olduğuna dikkat çekilerek Gazze'ye barış getirilmesinin tüm insanlığın sorumluluğu olduğu hatırlatıldı.

Lübnan'da geçtiğimiz haftadan bu yana en az 100 bin kişinin evlerini terk ederek ülkenin kuzeyine ve Suriye'ye kaçtığı tahmin ediliyor


Haber Kaynağı : İHA

Dışişleri Bakanlığı lübnan İsrail