Güney Kore Devlet Başkanı Yoon tahliye edildi: Savcılık itiraz hakkını kullanmadı
Güney Kore’de ilan ettiği sıkıyönetim nedeniyle yetkileri askıya alınan ve daha sonra tutuklanan Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, mahkemenin itiraz başvurusunu kabul etmesinin ardından serbest bırakıldı. Yoon, tahliye edilmesinin ardından destekçilerine ve mahkemeye teşekkür etti.

Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, 3 Aralık'ta muhalefetin devlet aleyhinde faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla sıkıyönetim ilan etmiş, bu durum üzerine Ulusal Meclis tarafından hakkında azil süreci başlatılmıştı. 15 Ocak'ta tutuklanarak ifade vermeye götürülen Yoon, azil süreci tamamlanmadan tutuklanan ilk Güney Kore Devlet Başkanı olmuştu.
Seul Merkez Bölge Mahkemesi, Yoon'un tutukluluğuna yaptığı itiraz başvurusunu dün kabul etti. Savcılık, mahkeme kararına itiraz etmeyerek Yoon'un serbest bırakılmasına yönelik talimat verdi. Kararın ardından Yoon, tutulduğu gözaltı merkezinden tahliye edildi.
52 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Yoon, yerel saatle 18.15 sıralarında Seul'un Hannam-dong bölgesindeki resmi konutuna ulaştı. Burada kendisini bekleyen destekçileriyle kısa süre selamlaştıktan sonra ikametgahına geçti.
GÖREVİNE DÖNECEK Mİ?
Serbest kalmasının ardından hukuk ekibi aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Yoon, ''Seul Merkez Bölge Mahkemesi'nin bu yasa dışı durumu düzelten cesareti ve kararlılığı için minnettarım'' ifadelerini kullandı.
Destekçilerine de seslenen Yoon, 'Soğuk havaya rağmen yanımda olan vatandaşlara ve genç nesillere en derin şükranlarımı sunuyorum' diye konuştu. Yoon, iktidardaki Halkın Gücü Partisi'ne ve kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.
Anayasa Mahkemesinin, Yoon'un görevden alınıp alınmayacağına ilişkin nihai kararı bu ay içinde vereceği kamuoyuna yansımıştı. Yoon’un siyasi geleceği, mahkemenin vereceği karara bağlı olacak.
Haber Kaynağı : İHA
Çok Okunanlar

AKP kulislerinde itiraf gibi değerlendirme

Fenerbahçe'den ezeli rakibine transfer çalımı!

Teröristbaşı Öcalan'dan aylar sonra ilk görüntü

Cumhuriyete düşmanlık millete ihanettir

Nihat Genç’in ardından

Şimdi de Cumhuriyet'i 'Alevi katliamı' ile suçladı

Sapık

Atatürk döneminde nasıl tarım ülkesi olduk

Boğaz’da kaçak alarmı: 6 yapı için yıkım kararı çıktı!

Sistematik eğilimler hukuki delil sayılmalıdır
