Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail geri adım attı: Eurovision şarkısının sözleri değişiyor

Eurovision'a gönderdiği iki şarkının da siyasi mesaj yasağına takılması sonrası sözleri değiştirmeyeceğini açıklayan İsrail devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un çağrısıyla geri adım attı. İsrail, Eden Golan'ın 7 Ekim'e atıf yapan 'Dance Forever' adlı şarkının sözlerini değiştirecek.

İsrail geri adım attı: Eurovision şarkısının sözleri değişiyor

Siyasi mesaj içeren şarkıların yasak olduğu Eurovision Şarkı Yarışması'na Hamas'ın 7 Ekim saldırılarına atıfta bulunan şarkılarla girmeye çalışan İsrail'den geri adım geldi.

İsrail devlet televizyonu Kan, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un çağrısıyla şarkıların sözlerinin değiştirilmesini kabul etti.

Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU), İsrail'in sunduğu 'Ekim Yağmuru' (October Rain) isimli şarkıyı siyasi mesajları nedeniyle reddedebileceği belirtilmişti. İsrail'in alternatif olarak sunduğu 'Dance Forever' adlı ikinci şarkının da yine 7 Ekim'e atıfta bulunduğu gerekçesiyle EBU'ya takıldığı iddia edilmişti.

Devlet televizyonu Kan ise şarkıların sözlerinin değiştirilmeyeceğini duyurmuştu.

CUMHURBAŞKANI HERZOG ÇAĞRI YAPTI

Ancak Kan'dan dün yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Herzog'un yaptığı çağrı üzerine sözlerin değiştirilmesinin kabul edildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada "Özellikle de bizden nefret edenlerin İsrail devletini her sahnede kenara itmeye ve boykot etmeye çalıştığı bu dönemde Cumhurbaşkanı, İsrail'in sesini gururla yükseltmesi, başını dik tutması ve bayrağını dünyadaki her forumda yükseltmesi gerektiğini vurguladı" denildi.

Buna göre, İsrail devlet televizyonu her iki şarkının da söz yazarlarıyla temasa geçerek 'sanat özgürlüğünü muhafaza etmekle beraber sözleri gözden geçirmelerini' istedi.


Haber Kaynağı : 12punto

eurovision hamas İsrail Dance Forever

İlgili Haberler